5 metode de a preveni si inlatura igrasia

09 martie 2016 , 1381 afisari

Se afirma ca e mult mai benefic sa previi un pericol decat sa il rezolvi. Acest lucru este valabil si in cazul igrasiei, care poate fi prevenita inca din etapa de constructie a casei.

Citește si: Cum se îngrijesc muşcatele

Specialistii recomanda ca materialele de constructie sa fie depozitate in locuri uscate, ferite de ploaie sau roua. Astfel, nu mai patrunde umeazeala, iar materialele indeplinesc conditiile necesare pentru a fi folosite la constructia casei. Hidroizolarea fundatiei si a zidurilor este o alta conditie pentru ca igrasia sa fie tinuta la distanta.

Daca locuiesti intr-o cladire sau intr-un bloc vechi, iar umezeala s-a instalat deja in toata casa sau in anumite spatii, cum ar fi baia sau bucataria, poti remedia problema indepartand petele de mucegai cu o solutie speciala antimucegai. Pentru prevenirea reaparitiei mucegaiului, este indicat sa aplici 1-2 straturi de vopsea cu efect antimucegai.

Citește si: Ce flori se planteaza in aprilie si mai

Dupa acest demers este necesar ca incaperile sa fie incalzite si ventilate corespunzator deoarece, in caz contrar, igrasia se va instala din nou. O modalitate eficienta de a mentine un nivel de umiditate optim in camere o reprezinta folosirea dezumidificatoarelor. Rolul acestora este de a extrage excesul de umezeala. Dezumidificatoarele contin si un sistem de control al umiditatii care mentine automat gradul de umiditae dorit.

O alta metoda este cea electro-osmotica si consta in introducerea in perete a unor anozi electrici de joasa tensiune, realizati din titan. Gaurile se fac cat mai aproape de fundatia casei, in peretii exteriori. Umezeala este respinsa spre parta inferioara a zidului si trimisa in pamant. Aceasta solutie prezinta o garantie de 30 de ani.

Citește si: 5 copaci care asigură umbră în grădină

Mai putin cunoscuta este metoda batoanelor congelate, o solutie moderna si eficienta de protectie impotriva mucegaiului pentru o perioada lunga de timp (peste 20 de ani). Procedeul consta in introducerea acestor batoane in gauri facute la 11 cm distanta intre ele, cat mai aproape de fundatia casei sau a peretelui ce prezinta probleme. Adancimea gaurilor trebuie sa fie cu 2,5 cm mai mica decat adancimea peretilor.

Injectarea peretilor cu o pasta care stopeaza ascensiunea umiditatii in pereti si care intra in masa betonului este o alta masura de a tine la distanta umezeala si igrasia.

Citește si: Plantarea și îngrijirea bulbilor de primăvară

 

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Citește si: Ce plante alegi pentru o grădină uşor de întreţinut

Comentarii

Newsletter