Reteta de primavara: supa crema de urzici

05 martie 2016 , 978 afisari

Ingrediente:

Citește si: Cea mai bună gustare de toamnă: supa-cremă de dovleac, cu smântână!

cca 500 g de frunze tinere de urzica (numai varfuri)

50 ml ulei de masline

o lingurita de faina

Citește si: Fursecuri rapide fără zahăr și ouă

o lingura de smantana

o capatana de usturoi (cam 10 catei de usturoi)

o lingura de concentrat de legume deshidratate

Citește si: Salata cu rosii, feta si pepene

sare

Mod de preparare:

Se curata fiecare varf de urzica, rupand numai frunzulitele apoi se spala in mai multe ape, intr-o strecuratoare. Se pun intr-un vas, acoperite cu apa si se pun la fiert. Lasam sa clocoteasca cca 15-20 de minute, apoi le strecuram de zeama in care au fiert, oprind o cana care se va adauga la sfarsit. Urzica strecurata se paseaza cu un blender, obtinand un piure fin, care se pune din nou la fiert cu cana de zeama oprita, adaugam si legumele deshidratate si lasam sa fiarba 10 - 15 minute. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline in care prajim putin o lingurita de faina si stingem cu lingura de smantana, adaugam si usturoiul zdrobit, amestecand usor, apoi adaugam totul peste piureul de urzici, amestecand continuu inca vreo 5-10 minute, pana se leaga si se omogenizeaza totul. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Citește si: Vinete la cuptor cu usturoi

Material preluat de pe www.gustos.ro

Comentarii

Newsletter