Reteta de primavara: supa crema de urzici

05 martie 2016 , 1091 afisari

Ingrediente:

Citește si: Prăjiturele în formă de inimioară

cca 500 g de frunze tinere de urzica (numai varfuri)

50 ml ulei de masline

o lingurita de faina

Citește si: Prajitura Krantz

o lingura de smantana

o capatana de usturoi (cam 10 catei de usturoi)

o lingura de concentrat de legume deshidratate

Citește si: Salată de boeuf cu piept de pui

sare

Mod de preparare:

Se curata fiecare varf de urzica, rupand numai frunzulitele apoi se spala in mai multe ape, intr-o strecuratoare. Se pun intr-un vas, acoperite cu apa si se pun la fiert. Lasam sa clocoteasca cca 15-20 de minute, apoi le strecuram de zeama in care au fiert, oprind o cana care se va adauga la sfarsit. Urzica strecurata se paseaza cu un blender, obtinand un piure fin, care se pune din nou la fiert cu cana de zeama oprita, adaugam si legumele deshidratate si lasam sa fiarba 10 - 15 minute. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline in care prajim putin o lingurita de faina si stingem cu lingura de smantana, adaugam si usturoiul zdrobit, amestecand usor, apoi adaugam totul peste piureul de urzici, amestecand continuu inca vreo 5-10 minute, pana se leaga si se omogenizeaza totul. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Citește si: Salata de boeuf ornata cu ardei rosu si morcov

Material preluat de pe www.gustos.ro

Comentarii

Newsletter