Salata de spanac: sanatate si energie

22 martie 2016 , 554 afisari

Aerul de primavara si temperaturile ridicate isi fac simtita prezenta din ce in ce mai mult. Odata cu venirea lor si organismul are nevoie de o cura de detoxifiere. Daca socotim ca ne dorim sa mai scapam si de kilogramele in plus acumulate in timpul iernii, alimentatia trebuie sa fie una pe masura. 

Citește si: Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:
250 de g de spanac
1 ceapa rosie taiata subtire
2 ciuperci mari albe taiate felii
½ lingurita de mustar
1 lingurita zahar
8 bucati de bacon felii groase tocate
piper negru macinat
otet din vin rosu
sare

Mod de preparare:
Frunzele de spanac se spala bine, se indeparteaza cozile si nervurile si se lasa la scurs, dupa care se pun intr-un castron mare. Baconul se prajeste intr-o tigaie, apoi se pune pe un servet de hartie pentru a-si lasa grasimea. Din uleiul ramas, se toarna 3 linguri intr-o cescuta care se incalzeste intr-o cratita mica la foc mediu si se adauga mustarul, zaharul, otetul, sarea si piperul. Peste spanacul din castron se taie ceapa, ciupercile, se toarna dressingul obtinut si baconul. Se amesteca bine si salata de spanac este gata! 

Material preluat de pe www.gustos.ro

Citește si: Desert de sezon: tartă de piersici

Comentarii

Newsletter