Salata de primavara cu cocos si rodie

27 martie 2016 , 498 afisari

Ingrediente:

Citește si: Cea mai bună gustare de toamnă: supa-cremă de dovleac, cu smântână!

salata verde

untisor

leurda

Citește si: Fursecuri rapide fără zahăr și ouă

spanac

ceapa verde

o rodie

Citește si: Salata cu rosii, feta si pepene

o nuca de cocos

o lingurita mica de miere

zeama de lamaie

Citește si: Vinete la cuptor cu usturoi

o lingurita mustar cu bobite

o lingurita ulei de masline

o lingurita de otet de mere

Citește si: Tarta cu nectarine si caise

sare de mare dupa gust

Mod de preparare:

Nuca de cocos se curata, din cele trei gauri una cedeaza imediat, o intepam cu un cutit cu varf ascutit si apoi folosindu-ne de un pai o largim si scurgem zeama printr-o strecuratoare intr-un vas mic.

Citește si: Spumă de brânză cu căpşuni şi cireşe

O invelim in hartie (pergament) apoi intr-un servet de bucatarie si cu un ciocan o spargem in bucati. Indepartam usor coaja groasa. Coaja mai subtire se va indeparta si ea destul de usor daca o vom desface in bucati mai mici. Cu o lingurita sau un cutit scobim miezul pe care il vom taia in fasii sau cum dorim. Partea ramasa cu coaja subtire o vom pune in blender si impreuna cu zeama scursa si strecurata si cu o cana cu apa vom face laptele de cocos. Strecuram laptele de cocos printr-o sita.

Pentru vinegreta vom avea nevoie doar de o cana de lapte de cococ!

Rodia o lovim numai pe jumatate cu o lingura de lemn un minut pentru a indeparta semintele de coaja alba, apoi o taiem cu grija si scoatem bobitele pe o farfurie. Din jumatatea nelovita vom stoarce sucul printr-un storcator de lamaie.

Citește si: Reteta traditionala de Pasti: friptura de miel cu ceapa caramelizata

Punem la blender laptele de cocos, impreuna cu sucul de la o jumatate de rodie, mustarul, lamaia, otetul, mierea, uleiul de masline si sarea.

Spalam si curatam salata, spanacul, leurda, untisorul apoi taiem totul cum dorim.

Intr-un castron mare, punem salata, spanacul, leurda, untisorul, ceapa verde tocata, nuca de cocos bucati, bobitele de rodie si stropim din belsug cu vinegreta delicioasa, apoi ne bucuram de salata!

Citește si: Reteta de post: supa de pastarnac

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Comentarii

Newsletter