Salata de primavara cu cocos si rodie

27 martie 2016 , 412 afisari

Ingrediente:

Citește si: Desert de Paste: cozonac cu ciocolata si alune

salata verde

untisor

leurda

Citește si: Reteta de post: supa de pastarnac

spanac

ceapa verde

o rodie

Citește si: Ciorba de primavara

o nuca de cocos

o lingurita mica de miere

zeama de lamaie

Citește si: Briose fara gluten si fara zahar

o lingurita mustar cu bobite

o lingurita ulei de masline

o lingurita de otet de mere

Citește si: Placinta cu mere fara gluten si fara zahar (de post)

sare de mare dupa gust

Mod de preparare:

Nuca de cocos se curata, din cele trei gauri una cedeaza imediat, o intepam cu un cutit cu varf ascutit si apoi folosindu-ne de un pai o largim si scurgem zeama printr-o strecuratoare intr-un vas mic.

Citește si: Reteta romaneasca: ciorba de urzici cu zdrente de ou

O invelim in hartie (pergament) apoi intr-un servet de bucatarie si cu un ciocan o spargem in bucati. Indepartam usor coaja groasa. Coaja mai subtire se va indeparta si ea destul de usor daca o vom desface in bucati mai mici. Cu o lingurita sau un cutit scobim miezul pe care il vom taia in fasii sau cum dorim. Partea ramasa cu coaja subtire o vom pune in blender si impreuna cu zeama scursa si strecurata si cu o cana cu apa vom face laptele de cocos. Strecuram laptele de cocos printr-o sita.

Pentru vinegreta vom avea nevoie doar de o cana de lapte de cococ!

Rodia o lovim numai pe jumatate cu o lingura de lemn un minut pentru a indeparta semintele de coaja alba, apoi o taiem cu grija si scoatem bobitele pe o farfurie. Din jumatatea nelovita vom stoarce sucul printr-un storcator de lamaie.

Citește si: Martisoare dulci: cupe de ciocolata alba cu spuma de zmeura

Punem la blender laptele de cocos, impreuna cu sucul de la o jumatate de rodie, mustarul, lamaia, otetul, mierea, uleiul de masline si sarea.

Spalam si curatam salata, spanacul, leurda, untisorul apoi taiem totul cum dorim.

Intr-un castron mare, punem salata, spanacul, leurda, untisorul, ceapa verde tocata, nuca de cocos bucati, bobitele de rodie si stropim din belsug cu vinegreta delicioasa, apoi ne bucuram de salata!

Citește si: Medalion de somon cu piure de telina aromatizat cu menta

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Comentarii

Newsletter