Varza de Bruxelles cu migdale

10 ianuarie 2012 , 540 afisari

Pentru inceput va propunem o reteta simpla: Varza de Bruxelles cu migdale

Ingrediente:

500 grame varza de Bruxelles
4-6 linguri de unt
o lingurita zeama de lamaie
un sfert de cana de migdale prajite
sare si piper dupa gust

Cum pregatiti varza de Buxelles?

Mai intai trebuie sa curatati primul strat de frunze dupa care o puteti opari timp de 3 minute. Pentru a vedea daca este gata o puteti testa sectionand una din verze.

In cazul in care aceasta s-a inmuiat inseamna ca puteti indeparta cratita de pe aragaz. Scurgeti apa fiarta si treceti varza de Bruxelles printr-un jet de apa rece. In felul acesta mugurii isi vor pastra culoarea naturala, iar dumneavoastra puteti trece la urmatoarea etapa, si anume taierea verzelor de Bruxelles in doua.

Intr-o tigaie topiti 2-3 linguri de ulei si caliti ceapa taiata pana aceasta capata o culoare frumoasa, aurie.

Adaugati inca 2-3 linguri de unt si jumatatile de varza. Cresteti temperatura si lasati-le sa se caleasca impreuna pret de cateva minute. Aveti grija! Gatita prea intens varza de Bruxelles isi va pierde gustul. Potriviti de sare si piper si indepartati tigaia de aragaz.

Adaugati o parte din migdale prajite si amestecati.

Restul migdalelor folositi-le pentru decor in momentul in care serviti preparatul.

Comentarii

  • ofxiklg

    18 februarie 2017 17:34

    YMImpU mpryrqwgypmk, url=httpzyzapyprixkk.comzyzapyprixkkurl, link=httpktuarojtiepl.comktuarojtiepllink, httpzmrnlniuwevb.com

    raspunde comentariului

Newsletter