Tarta cu spanac

11 martie 2016 , 939 afisari

Ingrediente:

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Umplutura

700 de g spanac proaspat
200 de g telemea sau feta (am pus telemea de oaie)
5 - 6 fire ceapa verde
1/2 legatura patrunjel
1/4 legatura marar
2 catei de usturoi
3 oua mari
sare, piper negru

Aluat

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

370 de g faina alba
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
500 ml apa
60 ml ulei 

1 ou

4 linguri ulei (pentru uns tava)

Citește si: Cornuri in doua culori

6 linguri ulei de masline (pentru picurat deasupra)

Mod de preparare:

Spanacul se curata de codite si se spala bine. 700 de g e cantitatea de care aveti nevoie in reteta. Se scurge foarte bine spanacul de apa. Daca aveti un uscator de salata, centrifugati spanacul in el in transe, sa se scurga bine. Daca nu aveti uscator, rasfirati spanacul pe servetele de bucatarie si lasati-l putin la scurs. Luati cate o mana de spanac si tocati-l mare cu cutitul. Repetati pana tocati tot spanacul. Puneti spanacul tocat intr-un vas incapator.

Citește si: Pancakes cu banane

Taiati rondele ceapa verde (si partea alba si partea verde). Tocati fin patrunjelul si mararul.

Puneti verdeturile peste spanac. Sfaramati branza deasupra, adaugati usturoiul strivit si adaugati 2 lingurite rase sare si 1/4 lingurita piper negru macinat. Amestecati usor cu mana sa se omogenizeze bine. Lasati spanacul sa stea pana pregatiti umplutura. In acest timp, spanacul se va inmuia de la sare si isi va mai pierde din volum.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Faceti o gaura in mijloc si turnati acolo, apa, uleiul si oul. Amestecati bine, pana nu se mai vede faina. Veti obtine un aluat usor mai gros decat cel de clatite.

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Ungeti o tava de 30 x 33 cm cu 4 linguri de ulei. Turnati o parte din aluat in tava (putin mai mult de jumatate), doar atat cat sa aveti un strat subtire incat sa nu se vada fundul tavii. Cu dosul unei linguri nivelati aluatul.

Gustati spanacul de sare si mai adaugati daca credeti ca e nevoie. Bateti bine ouale si turnati-le peste spanac. Amestecati iar usor cu mana.

Asezati umplutura peste aluat, in strat egal. Cu o lingura picurati uleiul de masline pe umplutura, pe toata suprafata. Turnati apoi restul de aluat peste umplutura. Nu va va ajunge aluatul incat sa turnati un strat compact, de aceea puneti aluatul ici-colo cu o lingura.

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Coaceti tarta la 170 de grade C pentru 50 - 55 de minute.

Material preluat de pe www.e-retete.ro

Citește si: Sarmale in foi de varza acra

 

 

 

Citește si: Braduti din biscuiti cu nuca

 

Comentarii

Newsletter