Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

13 aprilie 2017 , 1557 afisari

Tradiţia spune că de pe masa de Paşti nu trebuie să lipsească carnea fragedă de miel, completată de multe legume şi verdeţuri de primăvară şi acompaniată de un vin roşu sec.

Citește si: Prăjiturele în formă de inimioară

Ingrediente:

800 g pulpă de miel

400 g cartofi
300 g broccoli

Citește si: Prajitura Krantz

5-6 mini-ştiuleţi de porumb

50 ml ulei de floarea-soarelui
1 căpăţână de usturoi

sare
piper boabe şi măcinat

Citește si: Salată de boeuf cu piept de pui

2-3 crenguţe de rozmarin

50 ml vin roze
 

Mod de preparare:

Citește si: Salata de boeuf ornata cu ardei rosu si morcov

1. Spălaţi pulpa de miel cu apă rece, apoi lăsaţi-o să se scurgă pe un prosop de bucătărie absorbant.
2. Împănaţi carnea cu usturoi şi condimentaţi-o cu sare şi piper. Acoperiţi-o cu o folie de plastic şi puneţi-o la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.
3. Între timp, curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi-le să fiarbă întregi, în apă cu sare şi cu un cubuleţ de unt.
4. După ce au fiert, stropiţi-le cu unt topit şi băgaţi-le în cuptor.

5. Scoateţi pulpa de miel din frigider, aşezaţi-o într-o tavă, stropiţi-o cu puţină apă şi vin şi lăsaţi-o la cuptor aproximativ 80 de minute, ca să se pătrundă bine.
6. După ce s-au rumenit, ornaţi legumele şi carnea cu crenguţe de rozmarin proaspăt.

Citește si: Chec pufos cu cacao

Friptura de miel merge de minune cu o salată de primăvară. Gustoasă, foarte sănătoasă şi  dietetică, o astfel de salată vă aduce în farfurie o bogăţie de culori şi arome proaspete şi o multitudine de vitamine benefice organismului.

Foto: www.shutterstock.com

 

Citește si: Cornulete cu rahat

Comentarii

  • yohbanncjg

    24 mai 2017 9:13

    UVkQOC yoodanwroxoh, url=httppnqwcbbjfhzw.compnqwcbbjfhzwurl, link=httpgezdoastmhhi.comgezdoastmhhilink, httpqcqwusxabmyl.com

    raspunde comentariului
  • wbqxjmasx

    22 mai 2017 9:41

    uKAveL uzjgkzelbqih, url=httpjdorjwvpmyls.comjdorjwvpmylsurl, link=httpyccynkfqbnbb.comyccynkfqbnbblink, httpjbcixwzarirn.com

    raspunde comentariului

Newsletter