Medalion de somon cu piure de telina aromatizat cu menta

26 februarie 2016 , 959 afisari

Pestele este unul din alimentele cele mai recomandate de nutritionisti, indiferent ca iti doresti sa slabesti sau vrei sa ai o alimentatie echilibrata nutritional. Cu toate acestea, consumul de peste in randul romanilor nu se ridica la nivelul beneficiilor pe care acesta le are asupra organismului; fie din cauza preconceptiilor vizavi de dificultatea de pregatire a carnii de peste, fie din cauza lipsei unei culturi privind gatirea sa.

Citește si: Tort de post cu gem de caise

De aceea, ne-am propus sa iti oferim solutia de sanatate, pentru a-ti surprinde prietenii sau persoana iubita cu un preparat sofisticat, dar usor de facut si gata cat ai zice ... somon!

Reteta vine de la Liviu Balint, ambasador Podravka pentru brandurile Vegeta si Eva. Inarmeaza-te cu sortul si ustensilele potrivite si porneste in aventura culinara!        

                                

Citește si: 3 retete gustoase de post

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 bucati medalion de somon
  • 4 bucati baby morcov & baby porumb
  • 8 bucati sparanghel ( 2 per portie)
  • 4 ridichi
  • 1/2  kg telina
  • 2 lingurite Vegeta
  • Vegeta condimente pentru peste
  • 100g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1 lamaie
  • menta proaspata
  • germeni de grau

Mod de preparare:

Somonul, curatat de oase, se lasa cel putin 30 de minute la marinat intr-un amestec de zeama de lamaie, ulei de masline si Vegeta condimente pentru peste, dupa care se da la cuptor la 180̊ C timp de 20 de minute. Separat, se spala sparanghelul, baby morcovul, baby porumbul si ridichea. Se dau la gheata timp de 1 min si se blanseaza pentru alte 4 minute. Apoi se trag la tigaie cu unt din belsug si se condimenteaza cu sare dupa gust. Telina se fierbe in apa cu Vegeta pentru un plus de savoare si se mixeaza cu menta proaspata.

Citește si: In cativa pasi simpli: slanina la saramura

Pentru aranjarea preparatului in farfurie poti sa experimentezi cu germenii de grau si sa asezi medalionul de somon peste sparanghel, fara a-l acoperi, insa, in intregime. Alatura mancarii un pahar de vin alb, o poveste cu mult haz si succesul este garantat! Pofta buna!

 

 

Citește si: Ghiveci de legume de toamnă

Comentarii

Newsletter