Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

12 iulie 2016 , 942 afisari

Ingrediente pentru dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor:

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

3 dovlecei potriviti

400 g ciuperci proaspete

1 ardei kapia

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

1 ardei galben

1 ceapa verde

1 ceapa uscata

Citește si: Cornuri in doua culori

1 morcov mic

250 g rosii decojite in suc propriu

sare

Citește si: Pancakes cu banane

piper

4 crengute marar verde

3 crengute patrunjel verde

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

1 catel de usturoi

rozmarin uscat

3 linguri ulei

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

1 lingura pasta de tomate

Portii: 3

Timp de preparare: sub 90 minute

Citește si: Sarmale in foi de varza acra

Mod de preparare dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor:

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ceapa verde, morcovul si le innabusim 2-3 minute. Punem ciupercile pentru 2-3 minute, apoi ardeii. Adaugam 3/4 cana cu apa, sare si piper dupa gust. Lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim in legume. Cand mai este putina zeama, tocam rosiile marunt si le punem in tigaie. Cand a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram mararul verde, tocat marunt si usutroiul curatat si pisat. Amestecam bine. Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime, ii scobim cu grija sa nu ii rupem. Ii asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt, presaram sare si putin rozmarin uscat. Umplutura o repartizam in interiorul dovleceilor. Pasta de tomate o desafacem cu o cana de apa, o punem in tava, printre dovlecei. Acoperim dovleceii, ii introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 45-50 de minute. Dupa acest timp ii descoperim si ii mai lasam cam 15 minute, ridicand putin temperatura cuptorului. Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca putin, presaram patrunjel verde tocat si servim. Pofta buna!

Reteta praluata de pe www.bucataras.ro

Citește si: Braduti din biscuiti cu nuca

Comentarii

  • okrhyrykdhs

    05 decembrie 2016 10:00

    sDY2Mj qtkgfajircxf, url=httpilivfxgqpnsz.comilivfxgqpnszurl, link=httpngfvjdbcmcmv.comngfvjdbcmcmvlink, httpdddhukltpqvm.com

    raspunde comentariului
  • zrxfxty

    02 decembrie 2016 23:56

    k9KXeQ wwauetanujwu, url=httpqaubnsgudlif.comqaubnsgudlifurl, link=httpatfnbcwglwks.comatfnbcwglwkslink, httpqnuvfwylhrth.com

    raspunde comentariului

Newsletter