Crap cu legume la cuptor

19 februarie 2016 , 538 afisari

Crap cu legume la cuptor

Citește si: Cea mai bună gustare de toamnă: supa-cremă de dovleac, cu smântână!

Tipul retetei: Felul principal 
Numarul de portii: 4 
Timpul de preparare: 20 de minute
Timpul de gatire: 40 de minute
Gata in: 1 ora
Dificultate: Foarte usor 

Ingrediente:

- crap 2,5 kg
- ceapa 5 buc
- morcov 5 buc
- rosii 6 buc
- 250 ml must alb
- sare
- ulei
- condiment pentru peste
- 5 catei de usturoi

Citește si: Fursecuri rapide fără zahăr și ouă

Mod de preparare:

Etapa 1: Pestele se curata de solzi si intestine, se portioneaza in bucati potrivite, apoi se sareaza si condimenteaza. Legumele se taie rondele si se aseaza sub forma de pat intr-o tava in care s-a turnat cam 100 ml de ulei.

Etapa 2: Peste legume asezam bucatile de peste, turnam si mustul (sau vinul), dupa care il introducem la cuptor cam 40 de minute la foc potrivit.

Citește si: Salata cu rosii, feta si pepene

Etapa 3: Spre sfarsitul timpului de coacere adaugam si cateii de usturoi usor zdrobiti.

Se serveste, de preferinta, cu paine proaspat scoasa din cuptor.

Citește si: Vinete la cuptor cu usturoi

Material preluat de pe www.petitchef.ro

Comentarii

Newsletter