Ciulama cu ciuperci

24 februarie 2016 , 510 afisari

Tipul retetei: Fel principal 
Numarul de portii: 4 
Timpul de preparare: 30 de minute
Timpul de gatire: 20 de minute
Gata in: 50 de minute
Dificultate: Foarte usor 

Citește si: Tarta cu nectarine si caise

Ingrediente:

- 200-300 g ciupercute proaspete
- 1 ceapa
- 1 lingura de unt (sau ulei)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cu varf de faina
- 400 ml lapte
- 1-2 linguri smantana
- patrunjel si marar verde
- sare, piper

Preparare:

Citește si: Spumă de brânză cu căpşuni şi cireşe

Etapa 1: Incingem untul sau uleiul intr-o craticioara si calim ceapa taiata marunt. Spalam ciupercutele si le taiem felii.

Etapa 2: Le adaugam si pe ele la calit peste ceapa. Dupa cateva minute, adaugam faina si luam de pe foc. Turnam cate putin lapte pana se desface faina fara sa ramana cocoloase si punem din nou craticioara pe foc la minim.

Etapa 3: Turnam laptele cate putin si amestecam continuu. Lasam sa dea in cateva clocote la foc mic (continuam sa amestecam) si ciulamaua e gata.

Citește si: Reteta traditionala de Pasti: friptura de miel cu ceapa caramelizata

Etapa 4: Presaram verdeata tocata, potrivim de sare si piper si adaugam smantana dupa gust. Servim calduta cu mamaliga!

Material preluat de pe www.petitchef.ro

Citește si: Reteta de post: supa de pastarnac

Comentarii

Newsletter