Ciulama cu ciuperci

24 februarie 2016 , 657 afisari

Tipul retetei: Fel principal 
Numarul de portii: 4 
Timpul de preparare: 30 de minute
Timpul de gatire: 20 de minute
Gata in: 50 de minute
Dificultate: Foarte usor 

Citește si: Prajitura Krantz

Ingrediente:

- 200-300 g ciupercute proaspete
- 1 ceapa
- 1 lingura de unt (sau ulei)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cu varf de faina
- 400 ml lapte
- 1-2 linguri smantana
- patrunjel si marar verde
- sare, piper

Preparare:

Citește si: Salată de boeuf cu piept de pui

Etapa 1: Incingem untul sau uleiul intr-o craticioara si calim ceapa taiata marunt. Spalam ciupercutele si le taiem felii.

Etapa 2: Le adaugam si pe ele la calit peste ceapa. Dupa cateva minute, adaugam faina si luam de pe foc. Turnam cate putin lapte pana se desface faina fara sa ramana cocoloase si punem din nou craticioara pe foc la minim.

Etapa 3: Turnam laptele cate putin si amestecam continuu. Lasam sa dea in cateva clocote la foc mic (continuam sa amestecam) si ciulamaua e gata.

Citește si: Salata de boeuf ornata cu ardei rosu si morcov

Etapa 4: Presaram verdeata tocata, potrivim de sare si piper si adaugam smantana dupa gust. Servim calduta cu mamaliga!

Material preluat de pe www.petitchef.ro

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Comentarii

Newsletter