Chiftelute in sos marocan

07 ianuarie 2016 , 730 afisari

Daca inca mai sunteti conectati la atmosfera de sarbatoare sau doriti sa le pregatiti o surpriza celor care isi sarbatoresc ziua onomastica, va propunem o reteta delicioasa: chiftelute in sos marocan.

Ingrediente:

1 kg carne de miel tocata
120 ml lapte
1 felie de paine
patrunjel, menta, oregano
2-3 catei de usturoi
 
Pentru sos:

30 ml de masline
3 catei de usturoi
2 cutii de rosii in bulion
1 lingura pasta de ardei
o leg.mica de busuioc
1 leg. patrunjel, fulgi de migdale, sare, piper

Citeste si: Chiftelute de peste

Mod de preparare:

Intr-un castron punem paine udata si faramitata impreuna cu carnea, verdeturile, sarea si usturoiul tocat. Amestecam si formam bilute. Pe un gratar incins frigem chiftelute, apoi le punem intr-un vas acoperit. Pentru sos incingem ulei si calim (nu ardem) usturoiul zdrobit. Adaugam rosiile tocate si pasta de ardei. Lasam sa scada. Punem chiftelele si mai lasam pe foc cateva zeci de minute. La final, potrivim de sare si piper.

Mod de servire:

Se servesc cu busuioc si patrunjel proaspat.

Material preluat de pe www.culinar.ro

Comentarii

  • bucatarul

    07 ianuarie 2016 6:50

    ce cauta oregano acolo ? oregano e italienesc, asa ca retea e italieneasca adaptata la marocani, care in afara de cuscus care eun kakaaa nu stiu nimic.

    raspunde comentariului

Newsletter