Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie

04 februarie 2016 , 470 afisari

Ingrediente:

2 bucati somon proaspat

3 catei de usturoi pisat

2 linguri frunze de patrunjel tocate

1 lingura de parmezan ras

2 linguri de gouda razuita

1 punga de legume congelate: morcovi, conopida si broccoli

1 lingurita unt

sare, piper macinat

Mod de preparare:

Bucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute.

Intre timp, amestecam usturoiul curatat si pisat cu frunzele de patrunjel tocate, parmezanul ras si branza gouda razuita.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem somonul din cuptor, indepartam folia si il condimentam cu piper proaspat rasnit, apoi punem pe fiecare felie de peste cate o lingura cu varf din amestecul de mai sus si il mai dam la cuptor inca 10-15 minute.

Intre timp, punem legumele intr-o tigaie neaderenta impreuna cu 1/2 cana apa fierbinte si le lasam sa fiarba 5-6 minute din momentul cand da in clocot. La sfarsit adaugam lingura cu unt si ce ne-a mai ramas din amestecul pe care l-am pus si pe peste si amestecam, iar dupa inca 1-2 minute oprim focul.

Pofta buna!

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Comentarii

Newsletter