Un cadou dulce: biscuiti de casa

13 februarie 2016 , 678 afisari

Biscuitii de casa „decupati” in forma de inima sunt un desert special pentru saptamana in care dragostea este subiectul principal. 

Citește si: Rețeta zilei: Desert răcoros din pere

Ingrediente:

225 g de zahar

114 g de unt topit

Citește si: Reteta zilei: Tort de ciocolată cu waffe

1 ou

1 lingurita de extract de vanilie

85 g de ciocolata neagra, jumatate topita, jumatate intreaga

Citește si: 4 deserturi cu înghețată

225 g de faina integrala + inca 170 grame

1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare:

Amesteca zaharul si untul intr-un bol mare. Dupa ce compozitia devine fina si cremoasa, adauga oul, extractul de vanilie si jumatate din ciocolata (cantitatea topita). Urmeaza faina, combinata cu praful de copt. Incorporeaz-o treptat astfel incat sa nu devina cocoloase. Acopera compozitia si da-o la frigider pentru o ora.

Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Pregateste-ti suprafata unde urmeaza sa intinzi aluatul pentru biscuiti; tapeteaz-o cu faina. Intinde aluatul (ar trebui sa aiba o grosime cam de jumatate de centimetru) si incepe sa tai biscuitii cu o forma care are contur de inima.

Rupe in bucati mici ciocolata ramasa si presar-o deasupra biscuitilor, apasand usor ca sa se lipeasca. Pune biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru 8-10 minute.

Material preluat de pe www.andreearaicu.ro

 

Comentarii

Newsletter