Trandafiri din mere la cuptor! Un desert simplu de tot

26 februarie 2016 , 1521 afisari

Reteta de trandafiri din mere la cuptor este un desert delicios si simplu. Daca ai invitati ii poti impresiona foarte usor, pentru ca designul acestui preparat te face sa il savurezi prima data cu ochii.

Aceasta reteta se poate face cu foi de placinta din comert sau cu un aluat simplu, facut in casa. Daca doriti sa preparati rapid, atunci alegeti prima varianta.

Ingrediente:

- foietaj (400 g – 1 foaie de foietaj)
- 4 mere
- 6-8 linguri de zahar (dupa gust)
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 lingurite de scortisoara
- zeama de la 1 lamaie
- 50-75 ml apa
- optional: zahar pudra pentru ornat

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Mod de preparare:

- Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca ½ - 1 ora inainte de preparare si se lasa la temperatura camerei (pentru a-l prelucra mai bine, aluatul nu trebuie sa fie perfect dezghetat).

- Intre timp se spala bine merele, se taie fiecare in jumatate, se scot samburii (cotorul) si se taie in felii subtiri.

- Intr-o cratita potrivit de larga se aseaza feliile de mere, se presara 3 linguri de zahar, zeama de la 1 lamaie si se adauga apa, doar atat cat sa acopere feliile de mere.

-Se pune cratita la foc potrivit si cand incepe sa fiarba continutul se da la o parte de pe foc, sau se opreste focul. Merele nu trebuie decat sa se inmoaie putin cat sa fie manevrabile.

- Cu ajutorul unei linguri cu gauri, se scot feliile de mar din sirop si se pun pe un servet de hartie, pentru a se absorbi siropul in exces si se lasa aici sa se racoreasca.

- Cand aluatul este suficient de dezghetat (atat cat sa fie prelucrabil), se intinde pe masa de lucru, se presara cu restul de zahar (3-5 linguri de zahar, dupa gust), zaharul vanilat, scortisoara si se taie cu ajutorul unui cutit subtire in fasii de cca 1,0 cm latime.

- Pe fiecare fasie de aluat se aseaza usor suprapuse feliile de mere (racite si scurse) si se ruleaza cu grija, cat se poate de strans, rezultand trandafirul din foietaj si mere.

- Se aseaza fiecare trandafir pregatit astfel in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu putina grasime (unt sau ulei).

- Intre timp se incinge cuptorul la 180°C, astfel incat acesta sa fie incins in momentul cand introducem tava in cuptor, pentru ca trandafirii nostri sa creasca si sa se rumeneasca frumos si repede.

- Se baga tava in cuptorul incins, pentru cca 25-30 de minute (depinde de cuptorul folosit) sau pana cand trandafirii sunt usor rumeniti deasupra.

- Cand sunt gata si frumos rumeniti, se scot trandafirii din tava, se aseaza pe farfuria sau platoul de servit si se pudreaza cu zahar.

- Se pot consuma dupa preferinta calzi, sau reci, pudrati sau nepudrati cu zahar, fiind la fel de deliciosi.

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

Material preluat de pe http://spynews.ro

Comentarii

Newsletter