Tarta cu branza dulce

15 septembrie 2009 , 760 afisari

Un desert fin si extrem de gustos, traditionala tarta cu branza dulce poate fi combinata cu o varietate de fructe in functie de sezon si gust. Noi va propunem o varianta cu pere si migdale

Ingrediente:

- Aluat
125 g unt
1 cana si ½ faina
2 linguri de zahar
1 ou
2 linguri apa
1 plica zahar vanilat
1 praf de sare

- Crema
350 g branza dulca
1 ceasca de smantana
1 ceasca zahar
1 lingura de gris
2 linguri faina
1 ceasca migdale macinate

- Gazura
2-3 pere
1 lingura zahar brun
1 linguram migdale taiate

Se framanta repede un aluat din 125 g de unt, 2 linguri de zahar, 1 praf de sare, 1 ou, 2 linguri de apa, 1 plic de zahar vanilat si 1,5 cana de faina. Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema obtinuta cu telul din 350 g de branza dulce, 1 ceasca de smantana, 1 lingura de gris, 2 linguri de faina, coaja de lamaie, 1 ceasca de migdale macinate, 1 ceasca de zahar. Se acopera cu felii de pere, se presara 1 lingura de zahar brun si 1 lingura de migdale macinate nu prea fin si se coace circa 40 de minute la 160˚ C.


Comentarii

Newsletter