Marmelada din prune dobrogene

16 septembrie 2012 , 649 afisari

Mod de preparare:

Prunele se cantaresc, dupa ce s-au curatat, apoi se trec prin masina de tocat.

Piureul rezultat se pune pe foc, intr-o cratita cu un volumul mai mare de 2 ori decat cel al fructelor.
Dupa ce fierbe, se da focul la minim si se lasa pana cand marmelada scade si se ingroasa, astfel incat, atunci cand se trece cu lingura prin ea, se observa urma acesteia si, pentru o clipa, se desparte in 2 parti.

In acel moment se pune zaharul. Se fierbe totul cca. 30 minute, din momentul in care a atins punctul de fierbere.
De acum incolo se amesteca mai des insistindu-se pe fundul cratitei.

Dupa 30 minute, se incearca, punand o lingurita de marmelada pe o farfurioara rece; daca este bine legata, inchegata, nu lasa zeama in jur si are aspect unsuros, inseamna ca e gata.

Fierbinte se pune in borcane. Acestea se inchid, se pun intr-o tava si se invelesc foarte bine; se lasa asa pana ce se racesc.

 

Reteta propusa de Tudorache Iuliana

Comentarii

Newsletter