Desert de casa: prajitura cu branza dulce si stafide

05 februarie 2016 , 1002 afisari

Prajitura pufoasa cu branza dulce, stafide si coaja de lamaie. Aromata, delicioasa si usor de preparat!

Ingrediente:

Foi - 3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.

Umplutura- 500 gr branza dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri gris, coaja rasa de la o lamaie, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.

Decor - zahar pudra cu aroma de vanilie.

Mod de preparare:

1. Stafidele se pun in esenta de rom.

2. Adaugam intr-un bol: ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura cu zeama de lamaie.

3. Mixam pana se dizolva zaharul, iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

4. Mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.

5. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se coace cca 8-10 min.

6. Pregatim umplutura cat timp se coace foaia. Branza se amesteca cu zahar, oua, gris, stafide + esenta de rom, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.

7. Cand foia s-a copt, se scoate tava din cuptor si adaugam umplutura.

8. Intindem umplutura in strat uniform, apoi turnam si restul de compozitie pentru foi.

9. Se introduce din nou la cuptor pentru 30-35 min.

10 Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

11. Se indeparteaza marginile, se portioneaza si se pudreaza cu  zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Material preluat de pe http://desertdecasa.ro

 

Comentarii

Newsletter