Utilizator nou

Cele mai bune prajituri de casa pentru Craciun

de Elena Turcu , 09 decembrie 2009 , 150 afisari

Toata lumea este agitata, nimeni nu stie ce cadou sa cumpere, nimeni nu stie cu ce sa-si intampine oaspetii. Aceleasi mancaruri traditionale, dar parca ar merge si altceva…

Altceva va prezentam noi. O reteta de prajiturele facute in casa, cu forme simpatice, pentru a sustine ideea de Craciun.

Ingrediente sunt pentru 8-12 duzine, in functie de marime:

-          3 cesti de unt la temperatura camerei
-          3 cesti de zahar
-          3 oua
-          200 grame crema de branza
-          1 lingura extract de vanilie
-          1 lingurita extract de migdale
-          2 linguri coaja de lamaie rasa
-          9 cesti de faina
-          4 lingurite jumate de praf de copt
-          o lingurita jumate de sare

Intr-un castron se toarna untul si se bate cu mixerul adaugandu-se treptat zaharul pana cand acesta isi deschide culoarea si devine pufos. Se adauga ouale pe rand.

Cand compozitia devine aurie, puneti crema de branza si continuati sa amestecati. Adaugati aromele si coaja de lamaie.

Separat, intr-un castron, puneti faina, praful de copt si sarea, dupa care adaugati treptat crema preparata anterior.

Acest aluat se pastreaza la frigider cel putin o ora. De preferat este sa-l lasati acolo pe toata durata noptii.

Incingeti cuptorul la 180°C.

Impartiti aluatul in bile mici si dati-le forme haioase.

Coceti-le 8-12 minute, in functie de grosime.

Pentru a avea prajiturele proaspete mai mult timp, depozitati-le intr-o cutie sau intr-un borcan.

Ornati-le cu ciocolata doar in momentul cand le serviti.

Comentarii

Newsletter