Accesorii inteligente pentru organizarea dulapului de haine

19 mai 2017 , 1369 afisari

Daca ar fi sa facem o lista cu plangeri la adresa apartamentelor noastre, lipsa spatiului de depozitare ar fi prima dintre ele, iar dulapul nu face exceptie! Cu totii ne dorim un dressing de sine statator, in care sa intram ca intr-o incapere, insa acest lucru nu este posibil intotdeauna. Prin urmare, trebuie sa ne descurcam cu ce avem si sa eficientizam la maxim spatiul dulapului de haine cu ajutorul unor accesorii inteligente.

Citește si: 7 moduri de a ascunde patul intr-o camera tip open-plan

Accesorii destinate pieselor specifice de vestimentatie

Noi sustinem cu tarie ca tipurile diferite de piese vestimentare trebuie depozitate diferit. Impaturirea nu este o solutie pentru orice, deoarece unele pot capata cute inestetice, iar altele pot ocupa, astfel, spatiul in mod ineficient. Mai mult, prin impaturire risti sa uiti ca le ai in dulap si vei ajunge sa nu le mai porti.

Citește si: Spatiul de sub pat este un spatiu de depozitare versatil!

Un accesoriu pentru pantaloni, care gliseaza pentru accesul facil la haine, este o solutie ideala, mai ales pentru cei cu dunga. Pantalonii au, in general, o grosime foarte mica si, pozitionati pe verticala, vei descoperi ca vei salva rafturi intregi in favoarea unei portiuni verticale inguste. Daca ai un dulap adanc, poti opta pentru un sistem cu doua randuri.

Cravatele si curelele pot si ele ocupa un spatiu infim daca sunt bine organizate si prinse pe laterala dulapului, pe un accesoriu special conceput. Altfel, pot fi greu se stapanit si pot genera dezordine. O alta varianta poate fi un sertar cu inaltime mica sau o cutie cu compartimente plasata in partea de jos a dulapului, sub hainele de pe umerase.

Citește si: Cativa pasi simpli pentru o casa „de om mare”

Pantofii sunt o alta categorie de accesorii vestimentare care trebuie sa fie depozitate diferit. Ei ocupa cel mai putin spatiu daca sunt putin inclinati si daca suportul de incaltari este glisant, astfel incat sa nu fie nevoie sa existe mult spatiu liber deasupra pentru a fi accesibili.

Citește si: Cum alegi corect scaunele de bucatarie

Sisteme de optimizare

Cu un sistem special, pana si masa de calcat poate sa-si gaseasca locul in dulap, deoarece are avantajul de a ocupa extrem de putin spatiu, fixata pe laterala dulapului. Pentru dressing-urile inalte in care vrei sa utilizezi si spatiul pe care nu-l poti accesa, se poate utiliza un alt sistem care face posibila coborarea barei cu umerase.

Pe laterala dulapului poti prinde cateva suporturi inguste unde poti depozita inclusiv accesorii pentru intretinere: spray-uri si creme pentru pantofi, de exemplu. Sertarele glisante, tip cosuri din metal cu ochiuri mari, sunt si ele o idee buna, deoarece continutul este usor de accesat si de vizualizat.

Citește si: Cum amenajezi o bucatarie lunga si ingusta?

Sursa foto: www.design-homes.ru

Comentarii

Newsletter