Utilizator nou

Culorile in amenajarea bucatarie

de Elena Turcu , 01 noiembrie 2010 , 554 afisari

Prin urmare, culoarea are un rol esential. Ea poate relaxa, linisti, stimula sau inspira. De asemenea, trebuie sa existe o corelatie intre bucatarie si restul caminului, trebuie sa fie o completare si nu un spatiu individual diferit de locuinta.

Intrucat culorile influenteaza starea noastra de spirit, dispozitia, acestea trebuie alese cu grija.

Dintre culorile calde, in bucatarie puteti folosi rosul.

Insa aveti grija! Prea mult rosu creeaza stari de anxietate.

Un echilibru bun este realizat alaturi de alb sau maro.

Portocaliul si galbenul sunt de asemenea culori calde, dar mai putin intense decat rosul.

Culorile calde sunt ideale pentru bucatarii traditionale, country sau in stil toscan.

Pentru un ambient modern, folositi aceleasi culori, dar in nuante intense, luminoase.

Dintre culorile reci, verdele si albastrul au rolul de a relaxa.

Acestea se potrivesc la fel de bine intr-o bucatarie clasica, dar si intr-una moderna.

Tonurile inchise de verde si albastru pot fi inviorate cu mici detalii albe si rosii.

Culorile naturale nu vor da niciodata gres. Ele sunt delicate si nu numai ca vor crea o atmosfera placuta, familiara, dar vor pune in evidenta celelalte accesorii, detalii.

Mixul cromatic este bine-venit atata timp cat bucataria are patru pereti. Pentru un efect dinamic, coloreaza unul dintre pereti in rosu sau galben, iar pe ceilalti ii poti vopsi in alb sau crem.

O alta combinatie ideala pentru bucatariile mici se poate realiza pe jumatatea inferioara a peretelui. Aplica o nuanta de maro - ‘cafea cu lapte’, iar in partea superioara opteaza pentru un ton deschis de albastru.

Efectul contrastului este intens.

 

Comentarii

Newsletter