7 bai mici, 7 abordari diferite

23 mai 2012 , 2410 afisari

Noi ti-am pregatit 7 bai mici amenajate diferit pentru a demonstra ca orice stil poate fi abordat intr-un spatiu nu foarte generos.

1. Stilul country a fost surprins in aceasta baie prin caramida lasata la vedere pe un singur perete al camerei, contrastand intr-un mod foarte placut cu albastrul celorlalti pereti. Mobilierul elegant, alb, este completat de accesorii clasice precum un ceas supradimensionat, doua mini-tablouri „in relief”, dar si baterii de baie cu aspect vintage.

2. Urmatoarea baie te duce cu gandul la soare, la mare, la plajele insorite. In termeni englezesti acest stil poarta numele de coastal/beach style. In acest caz, el este „construit” cu mult lemn de culoare deschisa care se regaseste atat pe pardoseala, pe pereti, dar si ca finisaj pentru partea exterioara a cazii. Restul accesoriilor compun imaginea finala: stelute de mare, scoici, dar si cateva litere sugestive.

3. Influentele frantuzesti isi fac simtite prezenta in aceasta baie micuta. Cromatica vernil-maro ofera profunzime camerei, in timp ce doua tablouri infatisand flori albe, dar si „expozitia” de urcioare de deasupra cazii personalizeaza baia. Toata „actiunea” de depozitare se desfasoara sub chiuveta.

4. La granita dintre clasic si modern se afla urmatoarea „candidata” la topul celor mai frumoase bai mici. Ceea ce este interesant in acest interior este faptul ca baia a fost amenajata la mansarda, un spatiu nici in mod normal foarte generos, insa fereastra mare ajuta enorm in astfel de situatii. Acelasi rol il joaca si mobilierul alb care reflecta lumina naturala si da senzatia unei incaperi mult mai mare. Accesoriile sunt singurele culori.

5. In dulcele stil provensal este amenajata si baia din imaginea urmatoare. Fiind tot o baie micuta, decorarea pe verticala este o solutie practica, iar cu accesoriile potrivite, si cocheta. Paleta cromatica este delicata fiind alese numai culori neutre, in principiu nuante de crem.

6. Surprinde stilul anilor ’20 printr-un albastru indigo (putin sters), faianta alba simpla si pardoseala dintr-un mozaic alb&negru. Un corp de mobilier suspendat, destul de masiv, ofera masculinitate incaperii, insa mini-draperiile cu imprimeu floral mai destind putin atmosfera.

7. O abordare romantica, feminina este realizata printr-un tapet floral si accesorii in culorile acestuia. In rest, ca si in cazul celorlalte bai, albul este predominant deoarece mareste vizual baia. 

Comentarii

Newsletter