Reinventarea sufrageriei copilariei noastre

03 decembrie 2009 , 562 afisari

Mai mult ca sigur, livingul, dinningul, biroul si cateodata si un dormitor faceau parte toate din aceeasi incapere: vestita (pentru noi) sufragerie romaneasca.

Ajunsi la maturitate, desigur, ne dorim mai mult. Mai mult spatiu, alta mobila, un altfel de decor. Cat de altfel?

In realitate suntem legati de acele amintiri si chiar de adaugam confort vietii noastre, uneori vrem sa recreem atmosfera aceea pierduta din copilarie, cu toate... ale ei. Este si cazul apartamentului din imagini, in care proprietarii si-au dorit o atmosfera clasica – in acceptiunea generala autohtona romaneasca – o atmosfera clasica spuneam, cu ceva accente moderne.

Fata de apartamentele pe care le stim, acesta dispune de un spatiu generos – e un apartament ce face parte dintr-un imobil dat in folosinta de curand. Asa ca, desi, la fel ca in copilarie, toate spatiile de zi se afla in acelasi loc, nedelimitate de vreun perete, e loc suficient pentru toate.

Dupa cum remarcati, mobila - desi e noua - are linii clasice. Pentru personalizarea apartamentului, s-a apelat la un artist plastic tanar – Alina Bancila – care a inviorat ansamblul prin adaugarea unei nuante pregnante de verde – oliv (vizibila pe unul din pereti si in tapiteria canapelei). Este un model clasic de „sufragerie” romaneasca, reinterpretata intr-o viziune actuala.

O bila alba pentru mica etajera cu carti – vedem tot mai rar carti prin noile case ale romanilor!

 

Comentarii

Newsletter