În Bucureşti: apartament de 150 de mp, cu terasă mare în aer liber

31 ianuarie 2017 , 764 afisari

Achiziționarea acestui apartament a reprezentat o ocazie unică pentru proprietarii săi, care își doreau o locuință mai mare, dar nu sperau să o găsească în cea mai frumoasă zonă a Bucureştiului.

Citește si: Aproape de Bucureşti: locuinţă modernă, spaţioasă şi foarte frumos personalizată

Apartamentul are patru camere, spații generoase și o terasă mare în aer liber, ce poate înlocui cu succes o grădină.

Interiorul are suprafața de 150 de metri pătraţi și este compartimentat astfel: living, dining, bucătărie separată, bibliotecă, dormitor matrimonial prevăzut cu dressing și baie, camera băiatului cu baie proprie. Proprietarii sunt un cuplu de intelectuali, oameni foarte activi, care locuiesc împreună cu fiul lor student.

Citește si: O amenajare colorata, pentru prieteni

În ceea ce privește amenajarea, realizată de designerul Martine Claessens și proprietarii La Maison (Cristina și Patrick Zelmat), aceasta a debutat sub semnul întâmplării, căci, așa cum își amintește Cristina, „beneficiarii ne-au trecut pragul magazinului situat pe bd. Dacia într-o sâmbătă, în timp ce se plimbau. Ne-au vorbit despre apartamentul lor nou achiziționat și despre ceea ce își doreau de la noul decor, convinși fiind, după ce ne-au văzut stilul, că noi îi putem ajuta să își îndeplinească visul”.

Călătoriile prin lume și dorința lor de a avea un cămin în care să se întoarcă cu drag după orele de lucru au impus tematica acestei amenajări elegante și primitoare. Iar atunci când dorințele sunt clar exprimate și bine argumentate, există toate șansele ca ele să poată fi puse în practică. Astfel, o ședință rapidă de shopping s-a transformat într-o întâlnire mai amplă, de care s-au bucurat atât gazdele noastre, cât și designerii.

Citește si: Un vis mare implinit cu un buget mic

Proiectul de amenajare a fost preluat când apartamentul se afla în faza de șantier, căci blocul încă nu fusese dat în folosință. „La prima noastră vizită, se lucra la montarea parchetului, a ușilor, a obiectelor sanitare etc. Nu a fost necesară modificarea compartimentării interioare deoarece apartamentul a fost foarte bine gândit de la început.”

Colaborarea cu proprietarii a decurs lin, în special doamna casei implicându-se destul de mult în amenajare. Foarte hotărâți, știind bine ce vor, cei doi soți au ales un stil clasic, dar unul foarte lejer, fără piese antichizate, mobilier masiv și culori închise, cu o canapea comodă în care să se tolănească la televizor.

Citește si: La munte: casă tradiţională cu elemente moderne

Deoarece au preferat un decor cât mai aerisit, specialiștii au decis ca la nivelul pereților și al plafoanelor să domine albul, iar pentru pardoseli au folosit tonuri de crem. Mai mult decât atât, au stabilit ca singurele accente deco murale să fie reprezentate de oglinzi (în spațiile de trecere) și de fototapet, întâlnit în unele dormitoare. Pe acest fundal atemporal, au alăturat cu ingeniozitate piese clasice și moderne, ținând cont atât de destinația fiecărei încăperi, cât și de personalitatea celor care locuiesc acolo. Nuanțele soft dau parcă și mai multă profunzime accentelor cromatice tari, folosite ca note moderne.

Amenajarea a durat şase luni şi a fost realizată de la A la Z de către echipa La Maison. De la mobilier și corpuri de iluminat până la decoraţiuni, toate obiectele au fost gândite de către designeri și executate în fabrica La Maison din România.

Citește si: Casă de inspiraţie tradiţională: P, 177 de mp

Material realizat cu sprijinul La Maison, info@lamaison.ro, cristina.zelmat@lamaison.ro,  www.lamaison.ro, tel.: 0723.393.793

Pentru o vizualizare completă a apartamentului accesează galeria foto.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Citește si: Casă de vacanţă într-un loc uitat de lume

Comentarii

Newsletter