5 bucatarii in stiluri mai putin abordate

18 ianuarie 2016 , 2215 afisari

Atunci cand indragesti in mod deosebit un anumit stil de amenajare, insa din anumite motive nu il poti extinde in intreaga locuinta, il poti aborda doar intr-o singura incapere, iar bucataria poate fi una dintre ele.

Majoritatea proprietarilor se orienteaza catre doua tendinte la fel de populare: clasica sau moderna. Din fericire, exista multe stiluri de amenajare captivante care pot oferi bucatariei un aspect inedit. Iata 5 propuneri!

Stil industrial

Trasaturi distincte: finisaje cu aspect brut (beton, piatra, caramida), materiale reci (cum ar fi metalul) culori neutre sau inchise, tevi la vedere... Acestea reprezinta doar cateva dintre modalitatile prin care poate fi amenajata o bucatarie in stil industrial.

Citeste si: Cum creezi un decor in stil industrial

Stil retro

Trasaturi distincte: finisaje pentru pereti din faianta care prezinta ansambluri geometrice, tapet cu diverse imprimeuri (buchete de flori, carouri, cercuri, linii curbe, simboluri grafice), pardoseala din placi de gresie cu modele geometrice in contrastul alb-negru, elemente de decor in culori vesele, vibrante (galben intens, turcoaz, oranj, verde, rosu). Un efect decorativ puternic il au in decor aparatele electrocasnice colorate.

Citeste si: Bucatarii moderne cu accente retro

Stil country

Trasaturi distincte: culori naturale sau nuante pastelate, finisaje, mobilier sau accesorii pentru masa din lemn (nuante calde), textile in culori puternice, cum ar fi rosu. La fel de utilizate sunt si elementele de decor in culori pastelate, completate cu cateva accente de culoare.

Citeste si: 10 bucatarii fermecatoare in stil country

Stil shabby chic

Trasaturi distincte: finisaje si accesorii in nuante deschise, luminoase, pastelate (alb, crem, gri, bej etc.), piese de mobilier clasice sau cu aspect vintage, care respira parfumul unor vremuri apuse, sau mobilier nou, dar cu aspect patinat.

Citeste si: Casa de tara amenajata in stil shabby chic

Stil provensal

Trasaturi distincte: finisaje si mobilier din lemn, in nuantele calde, delicate, accesorii in nuante de verde, albastru pal, galben, roz sau lavanda, accesorii si obiecte decorative care prezinta motive florale.

Citeste si: Bucatarii in stil rustic frantuzesc

 

Comentarii

 • lugsrgtfh

  03 mai 2016 20:15

  vBusQY ruuvclkonuce, url=httpfqiikewunbwe.comfqiikewunbweurl, link=httpaaqnyrxnecwk.comaaqnyrxnecwklink, httpcpghfsivaiks.com

  raspunde comentariului
 • Angela

  18 ianuarie 2016 14:25

  CAUTAM colaboratori, persoane serioase care doresc sa isi imbunatateasca venitul.Se lucreaza de acasa minim 2-3 ore pe zi sau full time. Se ofera contract. Piata de carte este in continua dezvoltare, iar veniturile dumneavoastra pot fi in crestere alaturi de noi.Cerinte- cunostinte minime PC,- conexiune la internet.Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e-mail.Pentru a primi mai multe informatii, trimiteti e-mail cu titlul "detalii" la adresa angionita72gmail.co

  raspunde comentariului

Newsletter