Cromatica de sezon in bucatarie: galben & verde

10 iulie 2013 , 1432 afisari

Tot vara ni se deschide si apetitul catre culori vii, mai mult decat in orice alt sezon. Posibil ca razele soarelui si verdeata din jur sa fie sursa noastra de inspiratie. Tocmai de aceea, astazi va propunem o combinatie de culori calde pe care sa le abordati in bucataria voastra: galben si verde. Avantajul lor este acela ca se preteaza atat amenajarilor clasice, cat si celor contemporane, si asta datorita zecile de nuante in care se pot gasi: verde smaralad, „crud” sau lime, galben pai, „mustar” sau ocru, si lista poate continua la nesfarsit.

De asemenea, amandoua merg foarte bine cu alte culori precum rosu, portocaliu sau clasicul maro care este adesea intalnit in cadrul pardoselilor sau al mobilierului. Cum utilizam aceste doua nuante? In orice proiect de (re)decorare trebuie sa tineti cont de trei mari categorii care urmeaza a fi „slefuite”: mobilierul, finisajele si accesoriile. Doar in contextul unor interioare neutre, unde culori precum crem, gri, grej, alaturi de alb, compun amenajarea, putem sa vorbim de o incapere uniforma din punct de vedere cromatic. In situatia unor nuante intense, atunci lucrurile se schimba deoarece ce este prea mult strica.

Cu alte cuvinte, alegeti cu grija procentul de galben si verde pe care doriti sa il folositi, in functie de preferintele fata de o culoare sau alta. De exemplu, daca optati pentru un mobilier verde (sau o parte a acestuia), peretii si accesoriile vor fi predominant galbene, sau invers.

Pentru si mai multa inspiratie, urmariti galeria de mai sus in care am adunat 12 bucatarii colorate, fiecare unica in felul ei. 

Comentarii

Newsletter