Un pas în viitor: vilă în Pipera cu aspect futurist

14 martie 2017 , 1020 afisari

Bine ați venit în viitor! Nu, nu suntem pe platourile de filmare ale unui film SF, ci în interiorul unei case cu design neconvențional din nordul Bucureștiului. Proprietarii, firi nonconformiste, și-au dorit o locuință care să iasă din tipare, iar rezultatul este cel pe care îl vedeți.

Citește si: În comuna Glina: o casă care îi face fericiți pe proprietari și cei patru căței ai lor

Vila cu design modern este situată într-o zonă rezidențială foarte apreciată din Capitală, și anume în Băneasa – Iancu Nicolae. Imobilul, cu o suprafață totală de 320 de metri pătraţi şi două niveluri (P + 1), nu are mai mult de trei camere, în ciuda dimensiunilor generoase. Proprietarii și-au dorit încăperi spațioase, cu forme interesante, așa că nu au făcut rabat la dimensiuni. Casa este construită din cărămidă, pe structură din beton, şi are o amprentă la sol de 175 de metri pătraţi.

Parterul, conceput ca un open-space alcătuit din mai multe zone, cuprinde: living, bucătărie deschisă cu insulă, zonă de relaxare cu acvariu și hol; separat, se află o baie și camera centralei. Etajul, de dimensiuni ceva mai reduse decât parterul, adăpostește dormitorul matrimonial cu baie proprie, un dormitor de oaspeți cu baie proprie, un dressing amenajat în spațiul holului și casa scării.

Deși a fost ridicată în 2007, locuinţa respiră un design atemporal, datorită stilului nonconformist în care a fost amenajată. Decorul, realizat pe un fundal alb imaculat, se evidențiază prin forme, căci aproape nicio încăpere nu are toate suprafețele drepte. În special la nivelul tavanelor, dar nu numai, au fost create scafe cu forme sinuoase, îndrăznețe, care dau personalitate fiecărui spațiu în parte.

Citește si: Accente toscane într-o casă cu aer boem

Dacă la nivelul finisajelor predomină albul, pentru un efect mai dramatic, au fost adăugate accente de negru, însoțite din loc în loc de culori tonice precum roșu, mov sau galben.

Zona de zi, un adevărat labirint al formelor, uimește totuși prin designul „curat” şi simplitate, căci, pentru a nu pune în umbră toată această scenografie, mobilierul este puțin, aproape stilizat.

Citește si: Acasă la familia Zenga: o casă exclusivistă în Dubai

Un loc care ne-a atras atenția în cadrul livingului este colțul de relaxare. Acesta are dimensiunile unei nișe mai mari, cu formă semirotundă, în care a fost introdusă o sofa realizată pe comandă şi deasupra căruia a fost montat un acvariu cu pești exotici. Locul oferă intimitate și îmbie la relaxare.

Și pentru că tot vorbeam de mobilier, o parte a fost executat pe comandă, o parte sunt piese de designer, achiziționate din showroom-urile de specialitate. De asemenea, finisajele au fost realizate pe comandă în Italia.

Bucătăria sau... centrul de comandă al casei, dacă ne luăm după aspectul său futurist, este dominată de negru și crom. Insula rotundă, cu hota montată în centrul bucătăriei, oferă un efect vizual spectaculos.

Citește si: Aproape de Bucureşti: locuinţă modernă, spaţioasă şi foarte frumos personalizată

La etaj, elementul-surpriză este la el acasă, căci dormitorul matrimonial este de-a deptul uimitor. O adevărată capsulă spațială, cu hublouri în loc de noptiere și cu un pat matrimonial ce formează un tot unitar cu pereții și tavanul. Iar surprizele nu se opresc aici. Ei bine, tot în cadrul dormitorului se află și baia, despărțită de spaţiul de odihnă doar printr-un perete din sticlă transparentă.

Citește si: Obiecte de artizanat si detalii frumos mestesugite intr-o casa la munte

Scena se repetă: pereții și tavanul băii au forme neobișnuite, iar obiectele sanitare propun un design original şi dispun de dotări de ultimă generație.

Însă nu doar amenajarea interioară face ca această locuință să fie una specială, ci și atributele sale de casă inteligentă. Mai exact, vila beneficiază de: încălzire prin pardoseală cu climatizare wireless, rulouri exterioare electrice, sistem de iluminat cu procesor, sistem de iluminat ambiental, sistem de acces cu cititor de amprentă, sistem de securitate Paradox.

Citește si: În Braşov: vilă modernă achiziţionată la cheie

Detalii care contează

Amplasare: București, Iancu Nicolae

Tipul locuinței: vilă

Citește si: Casă modernă construită în regie proprie

Niveluri: 2 (P + 1)

Număr camere: 3

Suprafață locuință: 320 mp

Citește si: Amenajare contemporană cu accente în stil rustic

Suprafață teren: 500 mp

Anul construirii: 2007

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Citește si: În Corbeanca: vilă în stil industrial-glam

Comentarii

Newsletter