Artisti DE 5 STELE la Casa Centrala a Armatei

10 iunie 2009 , 658 afisari
Prin intermediul unor tehnici de executie maiestre, ce comunica un mesaj, o adevarata oda a bucuriei de a trai Casa Centrala a Armatei a gazduit o expozitie de grup, lucrarile unei familii de artisti, patru la numar, ce-si transmit din generatie in generatie suma gratioasa si eleganta a valorilor estetice topite in creuzetul inspiratiei pure.
Fiecare dintre ei, printr-o paleta cromatica vie, aduce in prim-plan o tema, figura umana, silueta gratioasa a unei femei-model, natura intr-o secunda de tacere sau materia ce vibreaza in mâna creatorului.
Lucrarile lui Marcel Chitac au poposit in muzee si colectii particulare din intreaga lume. Este membru titular al Uniunii Artistilor plastici din România si, din 2004, Cavaler al Ordinului "Meritul Cultural" in grad de Ofiter, categoria arte plastice.
Fiica sa, Antusa, ii urmeaza chemarea catre domeniul artistic. Este licentiata in Arte Plastice si Design, specializarea sticla. Tehnica abordata este pâtte-de-verre, in care sticla este una fara pigmenti.
Lucrarile grafice ale lui Romeo Dragnea se inscriu in stilul Pop Art, mai exact: prelucrare digitala dupa fotografie portret. Aceasta abordare are toate elementele unui produs intr-o societate de consum, fiind in acelasi timp accesibil, atragator, sexy si amuzant.
Mihaela Chitac este pictor si poet in acelasi timp, iar volumul "Culoare prin cuvant", aparut in 2006 la Editura Didactica si Pedagocica, ii contureaza neobositele sale cautari in aflarea inspiratiei.
Mihaela Chitac se transpune in opera sale, traieste prin fiecare lucrare, dându-ne astfel ocazia sa privim lumea prin ochii unui artist, mereu fascinat de un colt de lume, de muzicalitatea formelor, de parfumul delicat al trecerii timpului, de material si imaterial.

Comentarii

 • mkqhafnszg

  20 mai 2017 14:27

  Q1XMQN hjmlfoinzmel, url=httpvrpmubnyskjc.comvrpmubnyskjcurl, link=httpzlifmwgnabru.comzlifmwgnabrulink, httpsecbeqacbmod.com

  raspunde comentariului
 • crorkservice fiverr

  10 noiembrie 2015 7:33

  mkA7GM It as great that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from our argument made here.

  raspunde comentariului
 • fiverr seo

  16 octombrie 2015 11:32

  DixZ4I Really appreciate you sharing this post.Much thanks again. Will read on...

  raspunde comentariului
 • matzcrorkz

  05 august 2014 7:58

  AdI9IA I truly appreciate this article.Really thank you! Much obliged.

  raspunde comentariului
 • matzcrorkz

  04 august 2014 6:22

  hmiFju Enjoyed every bit of your blog.Much thanks again. Really Great.

  raspunde comentariului

Newsletter