Utilizator nou

Cum se inmulteste Dracena?

de ing. horticol Alex Ivascu , 16 iunie 2009 , 3651 afisari

Una dintre cele mai obisnuite plante de apartament, cu pretentii mici, si care se dezvolta bine chiar si in colturi mai umbite ale camerei, Dracaena, ajunge in cativa ani sa acapareze zona pe care o ocupa. Are o crestere rapida si bogata, si se inmulteste relativ usor.

Exista mai multe posibilitati de inmultire, dar in continuare voi descrie ordinea prin care puteti obtine cel mai insemnat numar de plante dintr-un singur exemplar.
Pentru inceput, la o palma sau doua sub frunzele existente, faceti o incizie in apropierea cicatricei unei frunze.

Puneti cu o pensula fina praf de hormoni de inradacinare. Pentru a preveni sudarea si ingreunarea operatiei de inmultire, plasati in dreptul inciziei un bat de chibrit care sa previna inchiderea.

Confectionati un manson dintr-un material la alegere, pe care il prindeti la cativa centimetri sub incizie, umpleti cu un amestec de pamant care sa retina umiditatea si sa aiba si elemente nutritive si prindeti apoi mansonul deasupra inciziei.

Udati periodic pentru a mentine umiditatea si efectuati pulverizari cu apa.
Radacinile apar, in conditii bune, dupa o luna, insa asteptati sa se formeze suficiente cat sa umple mansonul, apoi taiati tulpina si plantati.

Comentarii

Newsletter