Cand si cum se planteaza galbenelele

18 martie 2016 , 1964 afisari

Galbenelele (Calendula officinalis) se numara printre plantele de gradina care au atat rol decorativ, cat si utilizari medicinale. Aceste plante pot creste in gradina, dar si la ghiveci, se cultiva si se intretin usor si sunt ideale pentru decorarea curtilor si gradinilor.

Citește si: Ce puteti face din vechituri

Perioada de cultivare si inflorire

Planta poate fi insamantata primavara (lunile martie - aprilie) sau toamna (intervalul septembrie - octombrie). Insamnatata toamna, planta va inflori primavara devreme, iar insamantata primavara, va inflori incepand cu luna iunie. Daca alegeti sa o cultivati toamna, trebuie sa luati masuri speciale de protectie pe timpul iernii. De asemenea, daca va doriti o inflorire bogata, este indicat sa o cultivati in locuri foarte insorite si calduroase. In aceste conditii, pot inflori pana toamna tarziu.

Galbenelele nu sunt agreate de insecte, prin urmare puteti amplasa ghivece cu galbenele langa alte plante care atrag daunatorii.

Unelte necesare pentru cultivare:

Citește si: Aşterne-ţi declaraţia de dragoste pe petale de trandafiri

seminte sau rasaduri de galbenele

flori

ingrasamant

Citește si: 78% din bulionul şi pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare!

unelte de gradina

Bine de stiut!

Alegeti seminte si rasaduri sanatoare, neofilite, fara semne de boala. Plantati rasadurile intr-o zona a gradinii insorita si bine afanata, la o distanta de 15 - 20 de cm. Pamantul in care ati plantat rasadurile trebuie sa fie mereu umed. Rasadurile trebuie fertilizate cu ingrasaminte o data la 6 saptamani.

Citește si: Ce puteţi să faceţi în grădină în februarie

Galbenelele nu necesita o ingrijire speciala, insa trebuie udate regulat. Plantele mai inalte pot fi sprijinite pe araci pentru a nu se rupe in timpul ploilor si furtunilor.

Comentarii

Newsletter