Bergenia: o planta perfecta pentru gradina si terasa

25 martie 2016 , 1501 afisari

Bergenia (Giusepina) este o planta decorativa perena originara din Asia. Planta are frunze mari, lucioase si flori mici, roz sau alb. Bergenia se cultiva la exterior, dar poate trai si in interiorul casei.

Citește si: Mese festive în grădină

Descriere

In cea mai mare parte a anului, frunzele sunt verzi, dar capata nuante rosii dupa bruma si in lunile de iarna. La clima din Romania, planta infloreste in luna mai si formeaza inflorescente bogate, sustinute pe o tulpina carnoasa si lunga. Dupa ofilirea florilor, frunzele sunt foarte frumose si reprezinta o sursa de verdeata in orice gradina.

Conditii de viata

Citește si: 10 plante care supravieţuiesc chiar şi în cele mai întunecate colţuri

Bergenia prefera solurile bogate, umede, care sa se dreneze bine deoarece sunt afectate de excesul de apa. In cazul solurilor uscate, planta are nevoie de stropire o data la 2-3 zile, daca nu ploua deloc o saptamana. Cu toate acestea, bergeniile nu sunt plante pretentioase, adaptandu-se bine si la alte tipuri de soluri.

Ingrijiri speciale

Primavara tarziu si, uneori, toamna, bergeniile au nevoie de ingrasamant organic. In septembrie si octombrie, bergeniile se raresc prin scoaterea rizomilor si plantarea lor in alte locuri.

Citește si: Cum să eviţi alergiile pe care le poţi face acasă

Rol decorativ

Bergeniile decoreaza foarte frumos gradinile. Planta poate fi cultivata sub pomi sau arbusti, de-a lungul bordurilor sau poate forma un “covor” verde in zonele neexploatate ale gradinii, oprind astfel dezvoltarea buruienilor. Bergenia este foarte prietenoasa si suporta bine alaturarea cu aproape toate plantele din gradina.

 

Citește si: Cum poţi să-ţi cosmetizezi grădina cu un buget foarte mic

Comentarii

  • Maria

    25 martie 2016 22:07

    Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de emailluizamaria_82yahoo.com

    raspunde comentariului

Newsletter