10 lucruri pe care nu le stiai despre margarete

23 martie 2016 , 2307 afisari

Margaretele se numara printre cele mai indragite flori datorita aspectului lor placut si gratios. Cu toate acestea, se stiu foarte putine lucruri despre aceasta floare delicata.

Citește si: Gardurile vii, îmbrățișarea naturală a grădinii tale

1. Cuvantul daisy, adica margareta, vine din engleza veche (Daes Eage) care inseamna “ochiul zilei”. Numele face referire la faptul ca petalele acestei flori se inchid seara si se deschid din nou a doua zi, in zori.

2. Conform Dictionarului Victorian al Florilor, margareta inseamna inocenta.

Citește si: Curatenia post sarbatori

3. Margaretele au de fapt doua flori in una. Ornamentele galbene din centru si petalele sunt de fapt flori diferite.

Citește si: Aranjamente superbe de Crăciun pentru exteriorul casei

4. Aceasta planta are flori mici, dar abundente, si sunt deosebit de atragatoare adunate in buchete. Se estimeaza ca margaretele reprezinta aproape 10% din toate plantele cu flori de pe planeta.

5. Margaretele sunt vere primare cu floarea-soarelui, adica fac parte din aceeasi familie, si cresc in habitate similare cu al rudelor lor mai galbene.

Citește si: Semnificația buchetelor cu flori pentru vară

6. Aceste flori nu sunt doar albe. Petalele albe, mici si moi sunt iconice, dar exista o multime de alte culori, cum ar fi galben, portocaliu, rosu, roz, violet.

Citește si: 7 plante de interior perfecte pentru atmosfera de sărbători

7. Si culorile margaretelor au semnificatii. De exemplu, margaretele violete semnifica demnitate si succes, iar cele galbene sunt un simbol al prieteniei. Margaretele albastre inseamna deschidere si pace, iar cele albe sunt asociate cu smerenia.

8. Prin forma lor, atrag albinele. Spre deosebire de orhidee, care are nevoie practic sa pacaleasca albinele pentru polenizare, albinele sunt atrase ca un magnet de aspectul acestor flori.

Citește si: Modalităţi de a conserva petalele de trandafir

9. Margaretele pot supravietui aproape oriunde. Pe cat sunt de frumoase, gratioase si delicate, pe atat de usor se adapteaza la medii diferite. Margaretele sunt in floare in cea mai mare parte a anului si pot trai oriunde, chiar si in zone montane inalte.

Citește si: Cât curent consumă un acvariu de casă?

10. Cel mai mare joc „Ma iubeste, nu ma iubeste”, a fost jucat  de 331 de persoane la Milano, Italia. Participantii au rupt petale de margarete pentru a primi raspunsul la intrebare.

 

Citește si: Pomii fructiferi columnari – mica livadă de acasă

Sursa foto: www.countryliving.com

Comentarii

 • ybwqdwlcwhf

  11 ianuarie 2017 21:25

  g32Qr1 avnnibusnvav, url=httpgdjehazyybdc.comgdjehazyybdcurl, link=httppisyhbmnbxes.compisyhbmnbxeslink, httpxrnhortfevxp.com

  raspunde comentariului
 • Barnypok

  29 decembrie 2016 15:21

  o6U4LS httpwww.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

  raspunde comentariului
 • cikjdskbwrh

  13 iunie 2016 5:59

  o2cZWm tgbfgkrscqjy, url=httpxkpicsssqxdg.comxkpicsssqxdgurl, link=httpxlbryhjbdrwx.comxlbryhjbdrwxlink, httpnkwijxcghjlx.com

  raspunde comentariului
 • lyizqofrum

  24 mai 2016 17:02

  ZN9XFZ eecrmjeugghh, url=httpzrqgxdmeeikq.comzrqgxdmeeikqurl, link=httpnuaeeopuffyc.comnuaeeopuffyclink, httpadldphenexue.com

  raspunde comentariului

Newsletter