Ce plante rezista afara pe timp de iarna?

13 noiembrie 2009 , 3334 afisari

„Mi-ar placea sa vad verdeata in curte si cand este frig afara. Dar, pentru ca nu detin decat o mica suprafata pe post de gradina, ma intereseaza plantele in ghiveci. In acest sens, as dori sa cunosc ce fel de plante se pot pune in ghiveci si sa reziste afara pe timp de iarna.”

O parte sunt chiar plante de gradina ce pot ceste in vas, explicandu-se astfel rezistenta la temperaturile scazute de peste iarna. Hortensia este o planta care se adapteaza bine la ghiveci si este chiar impresionanta intr-un vas de lemn.

Aceasta, desi poate fi lasata peste iarna afara, isi pierde frunzele, care reapar insa primavara. Coniferele precum Thuia sau Chamaechiparis sunt recomandate pentru cresterea la ghiveci si rezista foarte bine in aceste conditii. Vasele din lut cu decoratiuni sunt de obicei potrivite pentru acestea. Trebuie doar sa aveti grija ca apa sa nu balteasca in vas, deoarece radacinile sunt usor de sufocat.

Amplasarea in zone luminoase permite o dezvoltare armonioasa a coroanei. Prin taieri se pot obtine chiar forme decorative si planta poate fi mentinuta la dimensiunea dorita. Ienuparul poate fi plantat la vas si lasat sa se reverse peste marginile acestuia. Ghivecele de inaltimi reduse sunt cele mai potrivite.

Ilexul si mahonia sunt potrivite pentru vase de dimensiuni mai generoase, in general peste 50 l la maturitate. 

Comentarii

Newsletter