6 pasi simpli pentru un mediu sanatos daca aveti animale de companie

20 martie 2016 , 778 afisari

Motivul principal pentru care cele mai multe familii renunta la bucuria de a avea un animal de companie este acela ca le e foarte greu sa mentina un mediu sanatos si curat in locuinta. Nimic mai gresit! In editia de martie a revistei Casa Mea, veti afla, in sase pasi simpli, cum puteti avea un camin curat, o familie sanatoasa si un animal de companie fericit.

Citește si: Aşterne-ţi declaraţia de dragoste pe petale de trandafiri

1. Educati animalul, asa cum faceti cu un copil. Nu cred ca se mai indoieste nimeni de faptul ca animalele de companie, indiferent de specie si rasa, sunt fiinte inteligente, care, inca din primele zile in care sunt aduse acasa, pot fi educate sa respecte reguli de igiena si de comportament.

De exemplu, pisicile pot fi invatate foarte usor sa foloseasca litiera, in care aplicati un strat steril de nisip special sau de granule de siliciu, in timp ce cainii au nevoie de un program strict de plimbare.

In plus, este important ca prietenii nostri necuvantatori sa fie obisnuiti sa manance intr-un singur loc, din propriul recipient, si sa fie descurajati ori de cate ori au un comportament neadecvat. Exista substante speciale, care prin miros sau gust ii descurajeaza sa strice diverse lucruri din casa.

Citește si: 78% din bulionul şi pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare!

Mai multe informatii gasiti in revista Casa Mea, martie 2016.

Comentarii

Newsletter