6 idei de “amenajare”a gradinii din fata casei

17 noiembrie 2012 , 3163 afisari

Desi in Romania nu intalnim astfel de gradini, in fata casei, decat in cartierele rezidentiale, asta nu inseamna ca design-ul nu poate fi reprodus in spatele unui gard, mai ales daca suprafata va permite.

Mai mult, suprafata este cea care stabileste cat de mult va puteti “juca”cu elementele de design. De exemplu, puteti opta pentru alei ample, pavate cu piatra naturala sau caramida, avand diferite forme, culori si inaltimi. Daca casa este situata pe un teren in panta, cateva scari sunt necesare pentru usa de la intrare.

Arhitectura casei este, de asemenea, importanta in alegerea design-ului pentru gradina, in special in ceea ce priveste florilele si plantele. Daca avem de a face cu un stil mediteranean, palmierii sau, in general, plantele inalte cu frunze mari, sunt binevenite, in timp ce o locuinta clasica se va “asorta”de minune cu tufe si arbusti “tunsi” intr-un mod foarte bine definit.

Si culorile sunt importante. Bineinteles ca verdele va fi pretutindeni, in timp ce restul culorilor ramane la latitudinea proprietarilor. Noi incurajam abordarea de culori vibrante deoarece orice pata de culoare inveseleste atmosfera.

In afara plantelor si florilor, mai putem intalni si pomi “vigurosi”. Acestia pot fi amplasati simetric, de-o parte si de alta a aleii principale sau in imediata apropiere a casei, de –a lungul fatadei.

Comentarii

Newsletter