Utilizator nou

Gradina din fata casei – “cartea de vizita” a proprietarului

de Catalina Coca , 10 august 2012 , 800 afisari

Acest tip de gradina este cel mai des intalnit in zonele rezidentiale unde lipsa gardului sau prezenta unuia de dimensiuni mai mici nu reprezinta o problema de securitate. Ideea este imprumutata din occident, stilul americanilor fiind sursa de inspiratie in acest caz.

Astfel de gradini sunt adevarate minunatii care iti incanta privirea si infrumuseteaza fatada casei. Pentru a obtine un decor de poveste, trebuie sa stiti ca lucrurile nu se fac la intamplare si trebuie sa aveti in vedere aspecte precum stilul casei, culoarea finisajelor, suprafata disponibila sau zona in care locuiti. Toate acestea determina rezultatul final.

Asadar, punctul de pornire intr-o amenajare peisagistica este gazonul. Un gazon ingrijit este obligatoriu intr-o gradina care se vrea a fi admirata si apreciata. El trebuie tuns periodic si udat. Alegerea florilor si plantelor ce urmeaza sa inveseleasca sau sa dea o nota eleganta gradinii reprezinta o alta etapa importanta in amenajarea noastra. Cu putin simt artistic sau inclinatie spre gradinarit, vei observa ca si florile, prin culoarea, textura si structura lor, pot determina stilul de amenajare.

Tipul finisajelor utilizate pentru crearea aleilor difera in functie de preferinte, buget, suprafata. Exista mai multe materiale precum piatra naturala, caramida, pietrisul, nisipul, cimentul sau dalele ce pot fi abordate si cu ajutorul carora poti da o forma inedita aleilor.

De asemenea, tinand cont de modul in care este realizata intrarea atat in curte, cat si in casa, accesoriile si elementele de design variaza. De exemplu, daca doriti o amenajare romantica puteti alege o arcada plina cu flori. In cazul in care usa de la intrarea in casa este prevazuta cu un mini-acoperis de protectie impotriva intemperiilor, optati pentru ghivece/cosuri suspendate in care sa se regaseasca sortimente de plante „stufoase” sau curgatoare care vor crea sentimentul de bogatie.

Evident, mai puteti adauga diverse accesorii de gradina care se gasesc la magazinele de home&deco, insa aveti grija sa nu exagerati cu numarul lor si nici sa nu amestecati stilurile foarte mult. 

Comentarii

Newsletter