Home

Un living pentru toate vârstele

Primii ani de viață ai celor mici aduc cu ei modificări ale spațiului de locuit, care se reflectă nu doar asupra camerei copilului, ci și asupra spațiului comun.

Designerii producătorului de parchet Barlinek au conturat un decor potrivit pentru livingul unei familii cu copii, care să fie nu doar funcțional, ci să le stimuleze imaginaţia şi creativitatea celor mici.

Baza amenajării este podeaua, parchet 100% din lemn, cu rezistență ridicată la uzură. Designerii recomandă pentru parchet STEJAR CARDAMOMO GRANDE din colecția Tastes of Life. Nuanța caldă, neutră dă luminozitate interiorului. În același timp, este o alegere versatilă și permite diverse combinații cromatice și stilistice. Se integrează ușor atât într-un decor clasic, cât și într-o amenajare modernă, căci să nu uităm că cei mici cresc și în câțiva ani cu siguranță va fi nevoie de o schimbare a mobilierului.

Pentru decorarea pereților, se recomandă o vopsea lavabilă, în nuanțe deschise, calde, căci camera de zi trebuie să fie luminoasă.

Daca vorbim de un apartament cu 3 sau 4 camere, mobilierul recomandat este unul flexibil și multifuncțional, ca de pildă o bibliotecă din cuburi. Masa și scaunele trebuie să aibă pe cât posibil colțuri rutunjite, căci știm cu toții câtă energie au cei mici, iar scaunele să aibă un spătar ergonomic. Dacă masa se ia în bucătărie, atunci ea poate lipsi din living, unde este nevoie de o canapea pentru relaxare și conversații cu prietenii. Din punct de vedere cromatic, piesele de mobilier în diverse nuanțe de maro sau lemn natur se vor integra foarte bine în ambient.

Recomandat este să nu lipsească un birou sau o masuță pentru cei mici, ca să-i putem supraveghea în timp ce avem oaspeți sau avem de lucru în casă.  Dacă au pasiuni, acestea trebuie încurajate. O masuță pentru pictură sau activități creative cu siguranță va fi utilă și pe viitor, când vor avea de realizat diverse proiecte la școală. Dacă aveți loc lângă fereastră, este locul ideal de amplasare, căci trebuie așezată cât mai aproape de lumina naturală.

Cu timpul, spațiul poate fi adaptat nevoilor familiei, important este să luăm în calcul de la început, ca baza amenajării, respectiv parchetul, să ofere versatilitate, să nu limiteze decorul și să permită familiei să se bucure din plin de momente frumoase, petrecute împreună.

Mai multe detalii despre colecția Tastes of Life, inspirație și idei pe site-ul Barlinek.

Related posts

Despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi in ingrijirea mobilei tale, pentru a avea o viata lunga

Adina Meyers

Innovation and elegance in an Italian-made design

Adina Meyers

Imunitatea la COVID-19 poate dispărea în câteva luni. Cei vindecați se pot reinfecta

Adina Meyers