LifeStyle

The Park apeleaza la designeri pentru crearea unui stand la un targ imobiliar

Mihnea Ghildus, designer si fondator Dizainar si Marilena Popa, arhitect de interior, au creat un concept special pentru ansamblul The Park pentru a transmite valorile proiectului, in care a integrat produse romanesti ce au inregistrat succes international.

Compania Hanner – cel mai important dezvoltator din tarile baltice prezent pe piata locala, cu un portofoliu evaluat la circa un miliard de euro la nivel european – a apelat la unii dintre cei mai importanti designeri romani pentru crearea unui concept de prezentare la Targul Imobiliar Project Expo a blocurilor construite in ansamblul The Park (localizat la intrarea sudica spre Parcul Tineretului). Grupul a construit deja un bloc cu 69 de apartamente, vandut in proportie de 70%. In a doua parte a anului trecut a demarat constructia celei de a doua cladiri, care va cuprinde 130 de apartamente de doua, trei si patru camere. Al doilea bloc va fi finalizat in a doua parte a anului 2015.

Mihnea Ghildus si Marilena Popa au creat un spatiu expozitional menit sa scoata in evidenta principalele atribute ale acestui ansamblu. Standul expus la targul imobiliar Project Expo contine si piese de design autohton, create de artisti romani care au expus la unele dintre cele mai importante saloane de design internationale.

„Apartamentele din ansamblul The Park, dezvoltate pe un teren viran din apropierea Parcului Tineretului, se doresc a fi o extensie a parcului. Acesta este motivul pentru care am optat pentru un mix intre elemente de exterior, care amintesc de parc si elemente de interior, care transmit ideea ca pot fi construite lucruri de calitate si in Romania”, explica Mihnea Ghildus. „Standul poate fi interpretat ca o fereastra catre parc, asa cum sunt, de fapt, aceste apartamente. Apreciem interesul unui dezvoltator din Romania pentru promovarea designului romanesc si indrazneala de a se prezenta intr-un mod diferit la un targ imobiliar”, adauga designerul roman.

Printre piesele expuse in cadrul standului The Park de la Project Expo se numara scaunul Lana, rezultat al colaborarii mai multor autori romani. Designul acestui scaun a fost realizat in colaborare cu Mihnea Ghildus si Alexandru Ionita, in timp ce designerul vestimentar Lana a creat modelul textil. Compania Photoliu, un proiect marca Irina Pogonaru, a fost editorul de design si producatorul scaunului. Alte produse expuse in cadrul standului The Park sunt: masa Twig, creata de 201 Design Studio, un produs inspirat de scaunul taranesc cu trei picioare; Fence bench, mobilier de gradina ce poarta semnatura Oana Coarfa, arhitect si designer din noua generatie, cu multe premii la activ si masa de cafea S3 proiectata de Alexandru Ionita si Octavian Badescu.

„Prin proiectul The Park am incercat sa demonstram publicului ca poti dezvolta in Bucuresti locuinte de cea mai buna calitate, cu o foarte buna localizare, la preturi accesibile. Blocurile din ansamblu sunt realizate cu o atentie deosebita pentru detalii, materialele de constructie fiind achizitionate de la cei mai importanti producatori in domeniu”, declara Silviu Grigorescu, Country Manager Hanner RD. „Designul de produs romanesc este valoros, dovada succesul international inregistrat de autorii romani.  Acesta este motivul pentru care am apelat la o colaborare cu unii dintre cei mai importanti designeri din noua generatie. Dorim sa aducem calitatea cat mai aproape de publicul larg, in preambulul lansarii unui important proiect Hanner, care implica mai multi designeri romani si multe piese autohtone”, adauga Silviu Grigorescu.

Standul The Park poate fi vizitat la Targul Project Expo, primul targ imobiliar din 2015, in perioada  20-23 martie, la Sala Palatului, intre orele 10:00-18:00. Intrarea este libera.  

Related posts

Câștigătorii WunderDesign – design de produs responsabil

Adina Meyers

Bicicletele fitness – ideale pentru persoanele care vor sa se mentina in forma de acasa

Adina Meyers

Academia de Talente Contrapunct

Adina Meyers