LifeStyle

Teatrul de Comedie prezintă premiera oficială a spectacolului BREAKING NEWS

Teatrul de Comedie prezintă joi 14 decembrie, ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului BREAKING NEWS, adaptare de Mircea Cornișteanu după „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia Mircea Cornișteanu, decor Puiu Antemir, costume Clara Labancz, ilustrație muzicală Mircea Cornișteanu, asistent regie Zoe Bălan.

Spectacolul îi are în distribuție pe: George Mihăiță (Grigore Bucșan), Dragoș Huluba (Alexandru Andronic), Sandu Pop (I.D. Borcea), Andreea Samson (Magda Minu), Dan Tudor (Brănescu), Teodora Stanciu (Domnișoara Werner), Smaranda Caragea (Gaby), Aurora Leonte (Ana), Eugen Racoți (Agopian), Marius Drogeanu (Ștefănescu), Ana Maria Turcu (Pompilia), Andrei Runcanu (Voicu).

În spectacolul BREAKING NEWS se întâlnesc două lumi incompatibile: lumea puterii, a banilor, a influenței și lumea idilică a celui care refuză să se supună „zeilor” prezentului. Nu există punte, nu poate exista comunicare între cele două lumi. Neînțelegerea și dialogul „surzilor” pot stârni râsul dar pot, în aceeași măsură, îngrijora: piesa a fost scrisă, totuși, în 1942 și încă mai poate fi privită ca o situație de „ultimă oră”. Spectacolul Teatrului de Comedie actualizează și accentuează spectul unui prezent mereu repetabil, de care ne putem vindeca tocmai conștientizându-l.

Lumea șacalilor din presa interbelică și cea a marilor afaceriști care-i conduc din umbră este una idilică în comparație cu cea a majorității din media așa zis independentă din zilele noastre, al cărei principal rost este să aiurească pe bietul contribuabil, în așa hal încât să nu mai înțeleagă nimic din ceea ce se petrece în jurul său, să-l mintă cu seninătate și să-l manipuleze în folosul celor care dețin banii sau puterea. Spectacolul pe care l-am făcut împreună cu admirabilii actori ai Teatrului de Comedie nu vrea altceva decât să exprime un regret, acela că „breaking news” a luat locul‚ „ultimei ore”. (Mircea Cornișteanu)

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Related posts

Gala Insign Awards 2018

Adina Meyers

(P) CRIMA DIN STRADA LOURCINE vă aşteaptă la Atelier, în regia lui Felix Alexa!

Adina Meyers

OMS: Coronavirusul, la fel ca gripa spaniolă, dispare vara și se întoarce toamna. Milioane de oameni ar putea muri în al doilea val

Adina Meyers