Elementele constructive din sticla reprezinta una dintre cele mai moderne si mai noi solutii pentru casele rezidentiale, atat in domeniul peretilor de recompartimentare si al fatadelor, cat si in cel al mobilierului interior si exterior. Cu toate ca anumite reticente fata de acest material persista inca, sticla castiga teren si pe piata romaneasca, lucru ce a dus la o crestere semnificativa a ofertei.

O fatada din sticla nu poate avea rival din partea niciunui alt material in ceea ce priveste legatura dintre exterior si interior, cel putin din punct de vedere estetic.

Folosirea sticlei in locul materialelor clasice poate schimba dramatic legatura dintre ambientul interior si cel exterior, deoarece aceasta permite privirii sa patrunda dincolo de elementul construit.

In timpul iernii, o fatada din sticla, foarte atent executata si cu materiale de buna calitate, poate da interiorului o atmosfera glaciala vizual, pastrand in acelasi timp o temperatura optima in interior.

Vara, aceeasi fatada se poate deschide sau glisa, intrucat cele mai multe solutii constructive ofera aceasta posibilitate. Astfel, legatura cu piscina sau gradina din fata casei nu se poate face mai direct si mai natural de atat.

In general, peretii de sticla sunt preferati de proprietarii si arhitectii care isi doresc integrarea "outdoor-ului" in locuinta, pentru a fi cat mai conectati la natura.

Avantajele sticlei

Datorita conductivitatii termice reduse, sticla este un material ce ofera o buna protectie impotriva excesului de caldura si frig.

De asemenea, in cazul folosirii sticlei, zgomotul si pericolul incendiului sunt reduse substantial.

Noile tehnici de prelucrare a sticlei au permis producerea unor geamuri foarte performante, cu rezistente si forme de-a dreptul surprinzatoare.

In ziua de azi, sticla se poate curba, poate fi extrem de rezistenta la socuri puternice, iar culoarea se poate alege in functie de preferinte, dintr-o diversitate impresionanta de nuante.

Pereti de sticla

Sticla folosita la realizarea peretilor despartitori si la fatade trebuie sa fie un element de constructie exceptional, foarte rezistent si sigur, pentru a se evita patrunderile prin efractie si accidentele.

Geamul folosit este stratificat, obtinut prin imbinarea plana a doua sau mai multe foi de sticla cu unul sau mai multe straturi de folie pe baza de polimeri sau rasina. Daca geamul suporta un soc mecanic si se sparge, cioburile vor ramane fixate de folie, evitandu-se in acest fel accidentele. Acest tip de geam este cunoscut sub numele de geam securizat.

Avantajele folosirii unor astfel de geamuri asigura reflexia caldurii, scad asa-numitul efect de orbire si reduc patrunderea razelor UV.

Valoarea fatadelor din sticla este data de calitatea ecranului imprimat, de calitatea procesului de realizare. Acestea trebuie sa beneficieze de o izolare perfecta si, nu in ultimul rand, de o repartizare adecvata in cadrul peretelui.

 

Articol preluat din Revista Casa Mea

Text: Dragos Nicolae

Related posts

GEALAN va comercializa primul sistem combinat pe piata din Romania

Adina Meyers

Cum să alegi o casă potrivită pentru întreaga familie

Adina Meyers

Centrala termica electrica vs. centrala termica pe gaze

Adina Meyers