Amenajari Exterioare Gradinarit

Sfaturi de intretinere pentru motosape

Daca sunteti in cautarea unei motosape de vanzare profesionale sau sunteti deja posesorul unui astfel de utilaj, trebuie sa stiti cum sa o intretineti. Acest lucru este important pentru ca motosapa sa aiba o viata lunga si sa puteti lucra in siguranta.

Astfel, pentru a asigura fiabilitatea utilajului, trebuie sa utilizati doar piese de schimb originale atunci cand faceti intretinerea sau orice fel de reparatii.

Nu folositi niciodata piese de la alte masinarii, deoarece sunt mari sanse ca acelea sa fie diferite si sa nu se potriveasca cu motosapa dumneavoastra, lucru care poate conduce la accidente.

In ceea ce priveste motorul motosapei, trebuie sa respectati tot timpul instructiunile de siguranta din manualul de utilizare si intretinere care vine livrat impreuna cu produsul la cumpararea acestuia.

Dupa ce ati achizitionat utilajul, in primele 5 ore de functionare trebuie sa ii faceti rodajul. Astfel, in aceste prime ore de functionare, nu o folositi pentru lucrari dificile.

Un alt lucru important consta in verificarea nivelului uleiului la fiecare 8 ore de functionare. Daca utilizati motocoasa pentru perioade indelungate, puteti face aceasta operatiune mai des, dar sa nu lasati sa treaca niciodata mai mult de 8 ore intre verificari. Pentru a curata elementul filtrant trebuie sa urmariti cu exactitate pasii indicati in manualul de folosire si intretinere a motorului.

Pentru o functionare buna a cutiei de viteze trebuie sa verificati nivelul uleiului inainte de fiecare utilizare si sa il schimbati la fiecare 300 de ore de functionare. Elementele cutiei de viteze si transmisia se afla in baia de ulei. Astfel, pentru a verifica nivelul de ulei, utilajul trebuie sa fie in pozitie orizontala si, daca este necesar, completat. Daca doriti sa schimbati uleiul folositi surubul de scurgere.

Pentru a munci in siguranta, la fiecare 10 ore de lucru trebuie sa verificati daca suruburile si piulitele de fixare ale utilajului sunt bine stranse.

In ceea ce priveste transmisia, aceasta este gresata pentru intreaga durata de viata a masinii si nu are nevoie de intretinere. Singurul lucru pe care puteti sa il faceti in acest caz este sa verificati intinderea corecta a curelelor pentru deplasarea inainte si inapoi. Aceasta operatiune trebuie facuta dupa fiecare 5 ore de functionare.

Maneta de ambreiaj nu trebuie sa aiba joc. Daca se intampla acest lucru, reglati cureaua de ambreiaj pana cand intinderea este corecta. Trebuie sa faceti acest lucru dupa fiecare 5 ore de functionare.

Respectati acesti pasi pentru a prelungi durata de viata a motosapei dumneavoastra. Acestea sunt doar cateva indicatii, asa ca cititi cu atentie manualul de utilizare al motosapei pe care doriti sa o achizitionati sau o detineti deja pentru o lista completa.

 

Related posts

Igiena, calitate si simplitate in baia ta cu rezervorul de WC incastrat

Adina Meyers

Holul de la intrare – o carte de vizita pentru locuinta ta

Adina Meyers

Gaseste-ți inspirația: Cinci idei uimitoare pentru grădina ta

Adina Meyers