Calatorii LifeStyle

Satul celor 1000 de pivnițe

Satul Sălacea este așezat în Câmpia Ierului, un ținut cu o veche tradiție în cultivarea viţei-de-vie, localitatea fiind cunoscuta drept „Satul celor 1000 de pivnițe”, potrivit site-ului Bihor în imagini.  

Pivniţele din Sălăcea sunt săpate în deal,cele mai multe fiind construite în secolul trecut. Cea mai veche pivniță datează din anul 1803. Ușile acestor pivnițe au elemente decorative unicat, deosebit de frumoase și creativ lucrate.

Dacă ajungeți prin Sălacea vă recomandăm să vă plimbați pe strada pivnițelor și să deguștați un pahar de vin din una dintre vechile pivnițe.

Tot în Sălacea se află unul dintre cele mai vechi poduri de piatra din Bihor. Pe sub acest pod curgea odinioară apa Ierului. Ştim puţine lucruri despre istoria podului. Probabil că înaintea lui era aici un pod de lemn. Ceea ce ştim cu certitudine este că în 1840 deja podul exista şi îl putem considera pe bună dreptate un monument al istoriei transporturilor, cu atât mai mult cu cât este singular şi unul dintre cele mai vechi din judeţul Bihor. Azi şi-a pierdut funcţionalitatea iar apă demult nu mai curge pe sub el – notează Bihor în imagini.

 

Related posts

Nou! Pachetul de wedding planner – sau cum sa-ti organizezi nunta rapid si fara stres!

Adina Meyers

Cu Beko e Martisor tot anul!

Adina Meyers

Cum alegi sandale comode și de calitate? Detaliile care fac diferența

Adina Meyers