LifeStyle

Plante perfecte pentru purificarea aerului din locuinta ta

Atunci cand stam la oras, nivelul de poluare este unul destul de ridicat, asadar macar acasa e bine sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a respira un aer curat, care sa fie lipsit de toxine si poluanti.

Sunt mai multe metode prin care putem purifica aerul din apartament. De exemplu prin folosirea unei hote atunci cand gatesti, prin curatarea cu atentie a sitelor de aerisire, evitarea folosirii odorizantelor de camera (contin foarte multe chimicale si nu merita achizitia), aerisind cat mai des, prin mentinerea unui nivel adecvat al umiditatii si asa mai departe. Cea mai buna solutie insa pentru purificarea aerului este reprezentata de prezenta plantelor in locuinta noastra. Pe langa faptul ca ele elimina toxinele din aer, regleaza si nivelul de umiditate, astfel incat sa aiba valori care sa asigure confortul organismului nostru.

Tine insa cont de faptul ca nu toate plantele sunt capabile sa actioneze precum niste veritabile filtre ale aerului, fiind cateva recomandari facute de specialistii in acest domeniu. Pentru ca tu sa ai siguranta ca ele sunt cele mai potrivite pentru rezultatele pe care vrei sa le obtii e bine sa tii cont de aceste recomandari, pe care le vei putea citi in continuare.

Prima planta de pe lista cu noastra este Ficusul. Desi nu stiai acest lucru, aceasta joaca un rol important atunci cand vine vorba de imbunatatirea calitatii aerului din casa, iar asta pentru ca frunzele sale sunt capabile sa absoarba anumite tipuri de substante toxice, care sunt foarte periculoase pentru organsimul nostru.

O alta planta care se dovedeste a fi extrem de utila atunci cand vrem sa respiram aer proastpat si curat este Dracaena, aceasta dovedindu-si capacitatile de „filtrare” a erului in special atunci cand renovam casa si folosim in mod frecvent vopsea, diluanti si alte produse care pot contine substante chimice si / sau toxice care ne pot pune in pericol sanatatea. Au fost facute mai multe studii, in urma carora a rezultat ca eficienta sa se ridica in jurul a 90%.

Feriga este una dintre acele plante care aduc numeroase beneficii sanatatii noastre, precum si atunci cand vine vorba de confortul caminului. De ce? Pentru ca pe langa faptul ca este considerata de foarte multe persoane ca fiind un „plaman verde” datorita capabilitatii sale de a purifica aerul, ajuta si in reglarea nivelului de umiditate din locuinta. In cazul in care nu stiai, e recomandat ca umiditatea sa fie una de 40-60%, in acest interval organismul nostru simtindu-se cel mai bine.

Palmierul Areca a reusit sa el sa isi faca loc pe lista noastra cu recomandari, iar asta pentru ca ea este una dintre cele mai bune plante care pot fi folosite de tine atunci cand vrei sa respiri un aer curat in casa. Acest lucru a fost spus chiar da catre cei de la NASA, palmierul Areca reusind sa se claseze foarte sus intr-un top realizat de catre acestia. Pe langa asta, aceasta planta este capabila sa regleze nivelul de umiditate, astfel incat sa fie la valori potrivite pentru noi.

Atunci cand vine vorba de eliminarea sporilor de mucegai, nimeni nu ii poate face concurenta crinului pacii (Spathiphyllum), aceasta fiind planta ideala pentru a fi amplasata intr-o baie sau in alte locuri in care umiditatea este crescuta, existand astfel riscul aparitiei mucegaiului.

Related posts

Aperitive pentru mese festive

Adina Meyers

Legaturi. Obiecte in relatie si context

Adina Meyers

Cada de baie Georgia de la Roca

Adina Meyers