Practic

Patul din dormitor cu functie dubla: loc de odihna si spatiu pentru depozitare

Problema spatiului pentru depozitare da batai de cap multora dintre noi, mai ales celor care detin o locuinta mica. Pe langa dressing-uri si sifoniere, mai exista un spatiu in casa ta pe care il poti exploata si transforma in spatiu pentru depozitare, si anume locul de sub patul din dormitor.

Varianta cel mai des abordata in acest sens, este achizitionarea unui pat prevazut cu spatii pentru depozitare. Acestea pot fi sertare, a caror deschidere se efectueaza pe lateralele patului sau la capatul acestuia. Montarea sertarelor se poate face atat pe un pat cu structura din lemn, PAL sau MDF cat si pe un pat tapitat. Pozitionarea lor se decide in functie de spatiul aflat in jurul patului. Se poate alege si varianta mai multor sertare prevazute atat pe cele doua laterale ale patului, cat si la capatul acestuia.

Alternativa pentru paturile cu sertare dedesubt ar putea fi paturile cu somiera rabatabila, care asigura un spatiu de depozitare mult mai mare. Un alt avantaj al acestui tip de pat, consta in faptul ca ridicarea somierei este permisa si in incaperile cu dimensiuni foarte mici.

Manevrarea somierei se face de la captul patului sau de pe laterala acestuia.In cazul in care deja ai un pat in dormitor, pe care nu intentionezi sa il inlocuiesti, poti suplimenta spatiul de depozitare din dormitor prin adaugarea sub pat ( cu conditia ca picioarele acestuia sa aiba o distanta de cel putin 30 cm de la sol ) a unor cutii din diverse materiale, care pot avea fixate roti, pentru o manevrare mai usoara.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Cromatica si atmosfera de sezon

Adina Meyers

Cum să amenajezi un dormitor destinat copilului tău

Adina Meyers

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti amenaja dormitorul

Adina Meyers