Designul modern pune accent pe originalitate și naturalețe. Respinge produsele contrafăcute, falsificate sau imitațiile. Se revine la rădăcini și la materiile primare – lână, piele, piatră și mai ales lemn. Haideți să profităm de acest trend, pentru că lemnul în amenajările interioare înseamnă ceva mai mult decât un aspect în tendințe.

Lemnul a însoțit omenirea de secole și nu se prevede vreo schimbare în această direcție. Am descoperit de multă vreme că naturalețea are multe calități. De aceea, în majoritatea cazurilor, alegem pardoselile din lemn, care reprezintă fundamentul unui interior amenajat cu atenție.

Mai sănătos

Prin folosirea lemnului în amenajările interioare se creează un microclimat specific, deoarece lemnul „respiră” mereu, adică absoarbe umezeala în exces și o eliberează atunci când aerul devine prea uscat. Lemnul este și un excelent izolator fonic și electric, acumulează perfect căldură și este o soluție foarte bună pentru persoanele alergice. Toate aceste proprietăți benefice pentru sănătate ale lemnului sunt doar începutul calităților lui.

Universal

Pardoseala din lemn se potrivește oricărui stil de interior – clasic, modern, scandinav, country, glamour, industrial sau romantic. Este o bază temeinică și universală, care nu doar că rezistă la trecerea timpului, ci se adaptează prin versatilitate abordărilor noastre schimbătoare despre amenajare. Putem modifica accesoriile, schimba mobila, vopsi pereții, iar pardoseala noastră din lemn se va potrivi cu fiecare capriciu sau idee.

Tendințe

Pardoseala din lemn poate avea o culoare specifică lemnului. Aceasta poate fi cât mai neutră, frumoasă într-un mod natural, cu noduri și inele vizibile. Dar dacă vrem ceva mai mult, atunci putem opta pentru o podea colorată. Precum „Tastes of life”  – cea mai nouă colecție de parchet din lemn Barlinek, creată în colaborare cu 4 designeri de interior, care au identificat cele mai apreciate 16 nuanțe de lemn în tendințele actuale de amenajare. Culorile au fost obținute printr-o tehnologie unică de dublă vopsire. Lemnul are o structură clară, obținută prin procesul de periere. Apoi structura a fost accentuată de chitul alb și delicat, pentru ca la final, întreaga placă să fie acoperită cu gama de baițuri selecționată. O astfel de pardoseală reprezintă îmbinarea autenticității lemnului natural cu iscusința designerilor.

Mai multe informații privind colecția: http://colectii.barlinek.ro/

www.barlinek.com

Related posts

Bucătăria modernă – cum alegem hota ideală

Adina Meyers

Toate motivele pentru care trebuie să îți amenajezi o bucătărie rustică

Adina Meyers

Idei de amenajare pentru mai mult spatiu

Adina Meyers