Home

O fereastră de calitate ține gerul departe

Investiția într-o fereastră de calitate, cu geam termoizolator, te poate ajuta pe termen lung să faci economii și să menții căldura în casă. Însă nu doar fereastra te poate ajuta să ții gerul departe, ci și o serie de alte măsuri practice despre care am vorbit într-un articol recent.

La ce trebuie să fii atent atunci când alegi materialul tâmplăriei

Cele mai bune izolatoare termice și fonice sunt profilele PVC de calitate. Iar când spunem calitate, ne referim la producătorii cunoscuți, cu o reputație bună în piață. Pentru a avea parte de o izolare cât mai bună, va trebui să alegi un profil încadrat la clasa energetică A standard european, cu cel puțin 5 sau chiar 6 camere interioare de izolare, având profile cu lățimi de 70 mm și 92 mm.

La acest lucru, se adaugă două aspecte la fel de importante, montarea profesionistă și încastrarea în zid a ferestrei, care trebuie să fie de cel puțin 7 cm.

Referitor la montare, etanșeitatea rosturilor de îmbinare fereastră – gol de zidărie este esențială. Aceasta se poate face în mod clasic cu spumă poliuretanică sau cu bandă izolatoare autoadezivă la exterior, varianta din urmă fiind tot mai preferată de specialiști în ultima perioadă.

Foaia de geam contează

Alături de profil, foarte importante sunt foile de geam. Alege o fereastră cu două sau trei foi de geam, cu diferite grade de protecție solară, în funcție de punctul cardinal spre care este îndreptată camera în care o vei monta și câtă lumină intră zilnic în interior. 

Vei investi ceva mai mult, dar producătorii asigură că sunt mult mai bune izolatoare termice și fonice decât o singură foaie de geam. 

O fereastră de calitate ține gerul departe

O fereastră de calitate te poate ajuta să faci economii la întreținere pe perioada iernii, datorită calității materialelor din care este produsă. În plus, pentru că are o durată de viață de 50 de ani (profilele de clasa A), este o investitție pe termen lung pentru tine și pentru familia ta. 

Related posts

Cum să introduci teme și motive tradiționale într-un decor modern

Adina Meyers

Trend Alert: Terrariums & Hanging Plants

Adina Meyers

Inspirație DIY: decorațiuni inedite din dopuri de plută

Adina Meyers