LifeStyle Retete

Ingredientele care dau gustul desavarsit al ciorbei de vacuta

Ciorba de vacuta se numara printre felurile de mancare nelipsite din bucataria traditionala romaneasca, si pe buna dreptate! Este sanatoasa, nutritiva, usor de gatit si absolut delicioasa! Carnea de vita are un continut bogat in vitamina B care ajuta la formarea celulelor rosii, zinc si magneziu necesare pentru sustinerea proceselor metabolice si cresterea imunitatii, fier si proteine. Iar daca adaugi Vegeta Bors, imbogatesti ciorba cu vitamine, betacaroten, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati prezenti in taratele de grau. Vei obtine astfel un gust autentic desavarsit, de neuitat pentru cei dragi!      

      

Pentru 4 litri de ciorba ai nevoie de: 

– 500 – 600 grame de carne de vita (rasol sau pulpa)

– radacinoase: 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 2 cepe

– 200-300 grame de conopida 

– 200-300 grame de fasole verde pastai 

– 1 ardei gras

– 2-3 cartofi

– 1-2 rosii decojite

– leustean proaspat sau uscat

– sare, piper

– 2 lingurite Vegeta Bors cu Smantana  (10 g pentru 3,5 litri de ciorba)

Pune carnea la fiert in apa rece cu sare, iar intre timp pregateste radacinoasele. Taie ceapa marunt, iar telina, patrunjelul si morcovii in cuburi.          

Cand lichidul da in clocot, indeparteaza cu grija spuma de cateva ori. Cand nu se mai formeaza spuma, verifica carnea cu o furculita: daca aceasta intra in carne, se pot adauga radacinoasele. 

Lasa-le sa fiarba la foc mic, timp in care poti pregati restul de legume – conopida, fasole verde, ardei si cartofi. In functie de preferintele fiecaruia, acestea pot fi inlocuite cu varza alba, mazare boabe, gulie sau dovlecel. Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate poti adauga conopida, ardeiul si fasolea verde. 

Mai verifica o data gradul de fierbere al carnii, iar daca furculita intra usor in ea, scoate-o si las-o sa se raceasca putin, dupa care taie-o in cuburi si adauga zeama care fierbe. 

Cand legumele sunt aproape fierte, adauga si cartofii, apoi rosiile fara pielita, taiate in cuburi. La sfarsit adauga verdeata tocata marunt si Vegeta Bors (dizolvat in prealabil in putina zeama de la ciorba), bogat in legume uscate natural, tarate din cel mai bun grau, porumb si leustean pentru un gust intens si mai multa savoare. 

 

Pofta buna!

Related posts

Porphyras – primul boutique online de portelan pictat manual din Romania

Adina Meyers

HORNBACH: crestere sustinuta si investitii in dezvoltare

Adina Meyers

VEKA recomanda profilul de campion de clasa A

Adina Meyers