Amenajari case Amenajari Interioare

În Brașov: vilă elegantă înconjurată de verdeață

Realizată din cărămidă, pe structură din beton, locuința are patru niveluri – S + P + 1 + M – și o amprentă la sol de 105 metri pătraţi.

Arhitectura exterioară este una simplă, de paralelipiped, alura de casă de munte fiind dată de acoperișul cu pante foarte înclinate. Un element de design este asigurat de placarea cu piatră naturală a soclului și a colțurilor casei. Terasele și balcoanele oferă un plus de dinamism fațadelor, la fel și lucarnele ce străpung acoperișul.

Elementul de rezistență al exteriorului îl reprezintă însă construcțiile din grădină. O alee șerpuită, umbrită vara de o pergolă din lemn, face legătura între partea din spate a casei și micul ansamblu de vară, compus dintr-o înșiruire de câteva construcții de inspirație austriacă. Aici, proprietarii au amenajat un grătar acoperit, o bucătărie de vară, dar și un loc de relaxare cu aer de vacanță.

Atuurile locuinței

Cele mai mari atuuri ale imobilului sunt suprafața de teren mai mult decât generoasă de care beneficiază şi curtea amenajată cu zone speciale, dedicate petrecerii timpului în aer liber.

Vara, pergola șerpuitoare din lemn este acoperită aproape în totalitate de plante cățărătoare, oferind umbră până la locul de interes al grădinii.

Bucătăria de vară este foarte spațioasă, complet utilată și prevăzută cu un blat de lucru foarte generos, la care pot lucra mai multe persoane simultan.

Căsuța din grădină

Căsuța pentru pitici este visul oricărui copil şi chiar și al… adulților. Are verandă, ferestre cu ancadramente din lemn și o ușă roșie în care este decupată o inimă. Exteriorul căsuței de vară este inspirat de casele de munte din Austria și Elveția, fiind decorat cu elemente din lemn ce creează forme geometrice asimetrice pe fațada vopsită în alb.

În sezonul rece, căsuța de vară are intrarea (concepută ca o prispă) acoperită cu folie de plastic special concepută pentru terasele exterioare.

Detalii care contează

Amplasare: Brașov

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 4 (S + P + E + M)

Număr camere: 5

Suprafață locuință: 325 mp

Suprafață teren: 1.600 mp

Anul construirii: 1998

Pentru imagini cu detaliile casei și grădinii accesați galeria foto.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Ghid pentru alegerea draperiilor potrivite pentru casa

Adina Meyers

Designul industrial in bucatarie

Adina Meyers

Aspiratorul Singer® VC 2410 White – putere si design la superlativ

Adina Meyers