Home

Idei practice: Ce poti sa faci din scaunele vechi?

Atunci cand iti renovezi casa ori apartamentul si te innoiesti la capitolul mobilier, ramai cu multe articole vechi, pe care esti tentat sa le arunci. Daca ti-am spune ca poti face multe alte piese de mobilier din cele vechi, cu foarte putin efort, ne-ai crede? Daca iti cumperi scaune noi, nu renunta la cele vechi, pentru ca vei fi surprins de cate poti face cu ele. Pentru putina inspiratie, arunca-ti un ochi pe sugestiile de mai jos.

Mini-bar

Fa rost de o galeata sau un recipient din metal asemanator acesteia si masoara circumferinta de sus. Decupeaza zona de sezut a unui scaun din lemn, pe care ti-ai propus initial sa il arunci, in forma recipientului masurat mai devreme, dar scade cativa centimetri cand te apuci de construit, ca sa nu cada din suportul tocmai creat. Pentru o rezistenta sporita, poti lega cu sfoara manerele galetii. Umple cu gheata si pune bauturile preferate inauntru, sa se raceasca. Cand ai terminat, esti gata de petrecere, oriunde ai alege sa o faci, pe terasa, la iarba-verde sau chiar pe plaja!

Vase de mancare si apa pentru prietenul tau cu patru picioare

Daca ai un catel de talie mare, aceasta idee te va scapa de griji si pe tine, si pe el. Taie atent zona de sezut a scaunelor in forma vaselor in care obisnuiesti sa ii pui apa si mancare, atat cat sa nu treaca prin decupaj. Pune recipientele in gaurile proaspat facute si gata! El va fi scutit de probleme cu coloana, afectiune des intalnita la caini mari, multumita pozitiei inalta a vaselor, iar tu vei scapa de grija curatarii in zona in care mananca, pentru ca va murdari mai putin in jur, mancarea si apa fiind la inaltimea lui.

Banca

Ce poate fi mai frumos decat sa stai in serile de vara pe o banca in curte si sa te bucuri de spectacolul facut de soare pe cer, la apus? Sau sa petreci timp pretios cu prietenii, intr-o dupa-amiaza de duminica, intr-un foisor? E foarte simplu sa faci toate acestea. Poti scoate din casa scaunele vechi si sa le transformi in cea mai simpatica banca. Important este ca acestea sa fie din lemn, ca sa le poti fixa intre ele cu o scandura. Pune trei sau mai multe scaune in sir si bate scandura in cuie pe zona de sezut. Le poti schimba si culoarea, alegand o vopsea in culori vesele. Deasupra poti pune o bucata de burete sau perne de exterior pentru scaune, ca sa o faci mai comoda. Bancuta este pregatita sa primeasca musafiri.

Ghivece simpatice

Daca vrei sa dai o nota vintage gradinii sau balconului tau, nu arunca scaunele care nu se mai potrivesc cu gusturile tale. Scoate-le zona de sezut si in locul acesteia aseaza ghivecele tale preferate de flori. Tot ansamblul va arata ca si cum florile ar fi crescut din scaun, ceea ce poate fi foarte inspirational. Poti vopsi scaunele in culori vii sau le poti lasa in varianta originala, in functie de cum se asorteaza cu restul decorului. Daca locuiesti intr-un apartament, alege sa pui flori cum ar fi regina noptii, trandafir sau lavanda, ca sa iti parfumeze toata locuinta.

Cuier, suport de prosoape sau rama foto

Spatarul scaunelor poate fi o sursa infinita de solutii pentru casa ta, trebuie doar sa-ti lasi imaginatia libera. Noi iti propunem trei variante pentru care ai putea demonta scaunele vechi si a le folosi in cu totul si cu totul alt scop. Poti face o rama foto unica din cadrul spatarului pe care o poti pune pe perete. La fel de ingenioasa ar fi si ideea de a monta pe spatarul scaunului taiat cuiere, ca sa il poti monta pe hol pentru hainele de exterior. Nu in ultimul rand, un spatar ar fi un suport de prosoape ideal, daca are sipci orizontale. Tu alegi la ce vei folosi partile din scaunele vechi.

Tu ce idei ingenioase ai avut, ca sa reconditionezi sau sa schimbi destinatia mobilierului vechi?

 

Related posts

Decoratiuni de Craciun pe care poti sa le faci acasa

Adina Meyers

Sistemele de incalzire radianta cu cabluri electrice

Adina Meyers

Evantaiul, artă și decor. Cum îl folosim în amenajările interioare

Adina Meyers