Amenajare bucatarie Practic

Despre cum eliminam mirosurile neplacute din interiorul aparatelor frigorifice

Aparatele frigorifice au devenit indispensabile vietii, ele ajutandu-ne sa pastram mancarea si sa o depozitam pentru o perioada cat mai lunga de timp fara a exista riscul alterarii. Nu mai trebuie spus faptul ca este necesara mentinerea unei igiene corespunzatoare, dar uneori, indiferent de cat de mult mult am avea grija ca din punct de vedere al igienei totul sa fie perfect, mirosul neplacut tot isi va face simtita prezenta. Ce este de facut in aceasta situatie? Exista cateva solutii la care poti apela, iar despre ele voi discuta in randurile care urmeaza.

Acel miros neplacut din frigider tinde sa fie foarte deranjant odata cu trecerea timpului, iar primul lucru pe care tu trebuie sa il faci in aceasta situatie este sa il dezgheti si sa il cureti foarte bine. Scoti toate alimentele din el (iar inainte de a le baga dupa aceea inapoi verifica cu atentie datele de expirare, precum si daca sunt sau nu alterate – in special fructele si legumele). Fiecare raft si compartiment in parte va fi curatat cu atentie (in locurile la care poti ajunge cu greu poti folosi o periuta), dupa care uscat foarte bine.

Ce solutii recomandam pentru curatarea aparatului frigorific? Nu unele foarte scumpe, putand fi folosite cu succes chiar si unele facute in casa. De exemplu, punem intr-un recipient un sfert de ceasca de bicarbonat de sodiu pe care il vom amesteca cu un sfert de ceasca de apa calda (nu fierbinte). Otetul in combinatie cu apa poate sa faca si el minuni. Din pacate insa, asta nu reprezinta o garantie a faptului ca vei scapa complet de mirosul neplacut.

Dupa ce ai procedat astfel, daca el persista, vei apela la cateva trucuri pe care le vom detalia in randurile care urmeaza. In unele situatii ele sunt eficiente chiar si atunci cand se sare peste primul pas (de exemplu daca nu ai timpul necesar pentru desghetarea aparatului frigorific), desi noi recomandam ca in mod regulat sa se faca acest lucru.

Bicarbonatul de sodiu

Primul produs care vine in ajutorul nostru atunci cand vrem sa scapam de mirosul neplacut din aparatul frigorific este bicarbonatul de sodiu (practic este alimentul bun, dupa cum cel mai probabil ti-ai dat seama). Este nu doar cea mai ieftina solutie care elimina mirosurile neplacute, dar in acelasi timp vorbim si de cea mai eficienta, motiv pentru care este prima mea recomandare. Ce trebuie sa faci? Pur si simplu il pui intr-un recipient pe care il vei amplasa pe unul dintre rafturile frigiderului (intr-un loc in care sa nu te incurce). Tot bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru curatarea aparatului, ajutand de asemenea si in igienizarea acestuia.

Otetul

Otetul poate face si el niste adevarate minuni atunci cand vorbim de eliminarea mirosurilor neplacute, avand si un mod de actiune relativ rapid. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o cana de otet, in combinatie cu o jumatate de cana de apa intr-un recipient pe care il vei amplasa in frigider. La fel de bine poti si sa pui o felie de paine direct in otet, iar dupa ce aceasta s-a imbibat bine o scoti si o pui pe unul dintre rafturile frigiderului. Daca esti genul de persoana care nu agreaza foarte bine mirosul de otet atunci apeleaza la una dintre celelalte solutii naturale propuse de noi.

Boabele de cafea

Boabele de cafea au o dubla actiune, daca putem sa spunem asa. Mai exact, ele au un miros puternic, care va acoperi pur si simplu mirosurile neplacute din frigider. In plus, acestea le absorb pur si simplu. La fel de eficiente sunt si boabele de ovaz, pe care le recomand atunci cand nu esti un mare fan al mirosului cafelei.

Sucul de lamaie

Continui recomandarile mele cu sucul de lamaie, cel care poate fi folosit in special pentru a scapa de mirosul neplacut de peste si usturoi, dar nu numai. Tot ce trebuie tu sa faci este sa storci o lamaie, iar sucul rezultat sa il pui pe unul dintre rafturile frigiderului.

Esenta de vanilie

Un alt produs destul de eficient atunci cand vine vorba de eliminarea mirosurilor neplacute este reprezentat de esenta de vanilie, mai ales in combinatie cu o lingurita de bicarbonat de sodiu (dupa cum spunea, este una dintre cele mai eficiente alimente) si putina apa. Solutia rezultata poate fi folosita si pentru o mai buna curatare a aparatului frigorific.

Condimentele

Deoarece au o aroma foarte puternica, condimentele pot fi si ele folosite pentru a scapa de mirosurile neplacute ale aparatelor frigorifice (printre cele mai folosite de gospodine sunt scortisoare si cuisoarele). 

Related posts

Cum să vă depozitați hainele de sezon

Adina Meyers

Idei isteţe de a recicla sticlele din plastic

Adina Meyers

De ce este important ca o locuinta sa beneficieze de o decorare armonioasa si unitara

Adina Meyers